Knives Out (2019)

Hell, any of them could have done it.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Knives Out is een nieuwe misdaad drama geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Rian Johnson, de regisseur van Looper en Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi.

In de film wordt de succesvolle misdaadroman schrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) dood gevonden op zijn landgoed. Harlan had onlangs zijn 85e verjaardag wat alle gasten van zijn verjaardagsfeest een verdachte maakt van de moord. Rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) probeert nu te onderzoeken wat er gebeurd is en wie er verantwoordelijk is voor de dood van Harlan Thrombey.

Deze film is een nieuwe moordmysterie film zoals de film Clue van 1985, de verfilming van het bordspel Cluedo. Zo probeert je als kijker samen met de rechercheur ook te ontdekken wie er verantwoordelijk is voor de dood van het vermoorde personage. Helaas krijg je als kijker op een moment meer informatie over het moordmysterie dan de personages in de film zelf. Zo weet je als kijker al wat meer dan de personages en kun je wat beginnen voor te gaan lopen op het verhaal. Rian Johnson probeert met dwaalsporen je als kijker wel in verwarring te brengen. Vele van deze dwaalsporen worden helaas niet passend of duidelijk in de film naar voren gebracht, waardoor uiteindelijke onthullingen als wat onduidelijk over kunnen komen. Door deze onduidelijkheid komt de film op een moment als wat langdradig over. Met de film proberen ze op het eind wel alles nog aan de kijkers uit te leggen, maar dit gaat wat in tegen het zelf onderzoek waarvoor fans van moordmysterie films zulke films bekijken.

De cast van deze film bestaat uit vele grote acteurs en actrices zoals Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Don Johnson en Christopher Plummer. Daniel Craig gebruikt in de film de gehele tijd een apart accent, waardoor hij soms eerder komisch overkomt dan echt als een serieuze rechercheur. Van de cast komt Ana de Armas het beste naar voren in de film als het dienstmeisje van de overledenen. Als het dienstmeisjes speelt ze een grote rol bij het inwinnen van informatie over het moordmysterie, omdat ze de familieleden allemaal kent en voor ze gewerkt heeft. Verder weet Michael Shannon voor een paar komische momenten te zorgen in de film als de jongste zoon van de overledenen.