Knives Out

Knives Out (2019)

Hell, any of them could have done it.

Moord in het landhuis met een wervelende cast! Heerlijke hommage aan Agatha Christie en haar moordverhalen.
play

7,9 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Komedie
  • Verenigde Staten
130 Min Verenigde Staten

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen. Met Knives Out brengt de prijswinnende schrijver en regisseur Rian Johnson een ode aan de boeken van Agatha Christie in de vorm van een luchtig en modern moordmysterie waarbij iedereen een verdachte kan zijn.

Regie
Rian Johnson
Cast
Chris Evans, Daniel Craig, Christopher Plummer, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Collette, Frank Oz, Michael Shannon, Riki Lindhome, Edi Patterson, Jaeden Lieberher, LaKeith Stanfield, Raúl Castillo, Ana de Armas, Katherine Langford, K Callan.
Release
07.09.2019
Release NL
28.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Rian Johnson | Cast: Daniel Craig (Benoit Blanc), Chris Evans (Ransom Drysdale), Ana de Armas (Marta Cabrera), Jamie Lee Curtis (Linda Drysdale), Michael Shannon (Walt Thrombley), Don Johnson (Richard Drysdale), Toni Collette (Joni Thrombley), LaKeith Standfield (Lieutenant Elliott), Christopher Plummer (Harlan Thrombley), Katherine Langford (Meg Thrombley), e.a.| Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2019

Een ouderwets moordmysterie van Agatha Christie-achtige allure. Dat is wat filmmaker Rian Johnson voorstond toen hij het verhaal en de regie voor Knives Out op zich nam. De regisseur van Brick en The Last Jedi heeft alle standaardelementen van het genre in deze klassieke whodunit gepropt: een immens landhuis, een rijke familie vol intriges, enkel markante personages en natuurlijk de moord van een gezaghebbend man. Zoals een personage gevat opmerkt lijkt het wel een levensecht spelletje Cluedo. Dus: wie heeft Harlan Thrombley met het mes vermoord in de studiekamer?

Succesvol thrillerauteur en multimiljonair Thrombley had voor zijn dood nu juist de familie bij elkaar geroepen om de banden weer wat aan te halen. Want het is haat en nijd binnen de familiegelederen. En met al die ruzies en complotten komen ook gelijk de motieven bovendrijven. Zijn schoondochter drukte geld achterover vanwege de studiekosten van kleindochter Megan die ze dubbel cashte. Schoonzoon Richard ging met medeweten van Thrombley vreemd. Een kleinzoon (die nota bene de voornaam Ransom heeft) werd op zijn beurt onterfd en Thrombleys jongste zoon uit het bedrijf gewerkt. En dan is er nog de Zuid-Amerikaanse verpleegster die misschien wel met medicatie heeft geknoeid.

alle artikelen (23)

Knives Out Nieuwsberichten