Honest Thief

Honest Thief (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Honest Thief is een nieuwe actie thriller geregisseerd, deels geschreven en geproduceerd door Mark Williams, de regisseur van A Family Man.

In de film wil bankovervaller Tom Carter (Liam Neeson) zijn misdaadcarrière beëindigen. Hij doet dit, omdat hij Annie (Kate Walsh) de liefde van zijn leven is tegengekomen. Hij wil zijn relatie met haar niet met leugens en gevaren uit zijn criminele leven riskeren. Hierom geeft hij zichzelf aan bij de FBI en belooft de gestolen negen miljoen terug te geven in ruil voor een lagere straf. Helaas voor Tom worden er twee corrupte agenten op zijn zaak gezet. Ze proberen Tom te bedriegen en er zelf met al het gestolen geld ervandoor te gaan. Zo moet Tom er zelf voor zorgen dat het geld in de juiste handen belandt en moet hij zijn naam zuiveren.

Dat regisseur Mark Williams samen met zijn mede-scriptschrijver Steve Allrich aan de beginnende kant van hun filmcarrière zijn, valt aan de simpele en soms wat domme vergezochte acties in hun film terug te zien. Zo wordt de film al snel voorspelbaar en wat ongeloofwaardig. Als ze sommige gebeurtenissen in hun film wat slimmer geschreven en beter uitgewerkt hadden, kon de film stukken beter zijn geweest. Er zitten wel een paar vermakelijke actie scenes in de film, maar deze scenes missen wel echte spanning.

Dankzij het eenvoudige script heeft de cast van de film ook niet echt veel om mee te werken. Liam Neeson zet het beste acteerwerk neer als de hoofdrol, omdat zijn personage ook het meest wordt uitgewerkt in de film. De verdere personages worden niet echt uitgewerkt in de film, waardoor je als kijker minder om ze geeft. Soms worden sommige van hun verhaallijnen ook wat rommelig beëindigd.