Honest Thief (2020)

Wanneer een bankrover zijn miljoenen wil teruggeven, krijgt hij zowaar een moord in de schoenen geschoven. Zul je altijd zien...
play

5,3 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

De beruchte bankovervaller Tom (Liam Neeson) wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven. Maar als hij de FBI belt en bekent wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij hebben alleen eigen plannen met Toms’ gestolen geld… Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het nog maar de vraag is wie de echte dieven zijn.

Regie
Mark Williams
Cast
Liam Neeson, Jai Courtney, Robert Patrick, Anthony Ramos, Jeffrey Donovan, Kate Walsh, Birol Tarkan Yildiz, Jasmine Cephas Jones, Jamie Ghazarian, Jose Guns Alves, Osmani Rodriguez, Devon Diep, Adam Teper, Anthony Ramos, Michael Malvesti.
Release
03.09.2020
Release NL
08.10.2020
Release DVD
19.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Williams | Scenario: Steve Allrich, Mark Williams| Cast: Liam Neeson (Tom), Kate Walsh (Annie), Jai Courtney (Agent Nivens), Jeffrey Donovan (Agent Meyers), Anthony Ramos (Agent Hall), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2020

Liam Neeson nadert de zeventig, maar blijft vrolijk actiethrillers maken. En geef hem eens ongelijk. Hoofdrollen voor zestigers liggen nu eenmaal niet voor het oprapen en dit genre lijkt hem fysiek nog verrassend goed af te gaan. Films met Neeson als actieheld resulteren zelden in hoogvliegers, maar de meeste scoren nog wel een voldoende en weten op een bescheiden budget altijd een aardige omzet te genereren. De Neeson-actiefilm lijkt aldus een modern equivalent van de vele westerns die John Wayne in de jaren vijftig en zestig maakte: niet bedoeld om de kunstvorm verder te brengen, maar gewoon een veilige investering die niets anders pretendeert dan anderhalf uur eenvoudig vermaak. Ook Honest Thief biedt weer precies wat je op basis van de poster ervan kunt verwachten.

Neeson speelt bankrover Tom, die door zijn secure werkwijze een mooi fortuin bij elkaar heeft geroofd en volledig uit het zicht van de autoriteiten is gebleven. Maar zoals de titel al duidelijk maakt is hij geen volledig gewetenloze misdadiger. Dus wanneer hij de liefde van zijn leven vindt en met haar wil settelen, besluit hij zijn criminele activiteiten te beëindigen en zijn geweten te zuiveren. Tom contacteert de FBI met het aanbod zijn volledige buit (een dikke negen miljoen dollar) terug te geven in ruil voor een milde celstraf. Maar dat blijkt de kat op het spek binden, want twee corrupte FBI-agenten slaan dat bedrag liever zelf achterover en schuiven vervolgens de moord op hun baas in Toms schoenen. Zo zie je maar weer: geen enkele goede daad blijft onbestraft.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Honest Thief Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Honest Thief

acties