Dit moet DÉ film van oktober gaan worden (afhankelijk van de situatie)

Het is eigenlijk triest hoe weinig er over blijft...

Hoewel sommigen al vrezen dat het FILMJAAR 2020 voorbij is, zijn er ook nog positievelingen die dat ene lichtvonkje aan het eind van de tunnel blijven zien. Want misschien dat we aankomende maand toch ons avondje ontspanning en entertainment kunnen krijgen...

Aanstaande donderdag verschijnt namelijk de actiethriller Honest Thief met Liam Neeson in de theaters en waarschijnlijk kost het meer geld om deze te verplaatsen (budgetten van dit soort films liggen gemiddeld tussen de $20 en $40 miljoen dollar) dan om hem gewoon uit te brengen.

Op dit moment zouden grote titels als The King's Man en Death On The Nile de bioscoopzalen beheersen, maar al die concurrentie is weggevallen en dus kan een luchtig tussendoortje als Honest Thief (waar men meer dan ooit behoefte aan lijkt te hebben) het best wel eens goed gaan doen.

Tenet van Christopher Nolan wist in anderhalve maand tijd wereldwijd zo'n $300 miljoen dollar op te brengen. Voor zo'n peperdure blockbuster natuurlijk veel te weinig, maar de makers van Honest Thief zullen ongetwijfeld al tekenen voor slechts een derde van die recette.

Het lijkt erop dat Neeson weer helemaal in zijn element is en doet denken aan zijn 'Brian Mills'-topvorm uit de tijd van Taken (2008). Wel is het afwachten wat er met Cineworld in de VS en het Verenigd Koninkrijk gaat gebeuren. Voorlopig kunnen 'wij' nog op de rode stoelen plaatsnemen...



NieuwsFilm

meest populair