'Honest Thief' blijft winnaar bij heropening Nederlandse bioscopen

'Honest Thief' blijft winnaar bij heropening Nederlandse bioscopen

Slasherhorror 'Freaky' sneaky de top-3 binnen

Vorige week donderdag heropende de bioscopen weer na twee weken van gedwongen sluiting. Dit weekend konden er dus weer Nederlanders naar de bioscoop. Dit zijn de cijfers van deze week.

Er werden in z'n totaliteit 2.135 tickets afgedrukt tussen donderdag en zondag, voor een totale waarde van €1.617.898,-. Dat is zo'n twee ton minder dan in het weekend voor de sluiting.

Honest Thief
Wat wel hetzelfde bleef, was de film die de koppositie inneemt: Honest Thief. In haar zevende draaiweek (vijfde officieel) haalt de film €216.825,- op. Op afstand volgt Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest (ruim €185.000,-)



Freaky
Op de verrassende derde plaats volgt Freaky. De slasherhorrorfilm, die overigens best aardig wordt ontvangen, haalde ruim €147.000,- op.



Netflix
En dan zijn er nog de Netflix limited releases: zowel Mank als Hillbilly Elegy kwamen in de bioscoop uit. Beide films haalde niet de zes cijfers, want de films brachten respectievelijk €35.469,- (Mank) en €15.339,- (Hillbilly Elegy) op.



Volgende week verschijnen onder meer The Fatman met Mel Gibson en The Glorias met onder meer Julianne Moore, Alicia Vikander en Bette Midler. Kijk voor alle nieuwe releases op de bioscoopagenda van FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair