nu in de bioscoop

Hillbilly Elegy (2020)

Hoe een hillbilly zich opwerkt van Middletown, Ohio naar Yale.
play

5,4 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

J.D. Vance, een voormalige marinier uit zuid-Ohio die aan de Yale-universiteit rechten studeert, krijgt een droombaan aangeboden maar wordt door een familiecrisis gedwongen om terug te keren naar de plaats waar hij opgroeide en die hij het liefst wil vergeten. J.D. wordt geconfronteerd met de ingewikkelde dynamiek in zijn familie in Appalachia, waaronder zijn explosieve relatie met zijn verslaafde moeder Bev. Door de herinneringen aan zijn oma Mamaw, de veerkrachtige, slimme vrouw die hem opvoedde, realiseert J.D. zich echter hoezeer zijn familie zijn eigen levenstraject positief heeft beïnvloed.

Regie
Ron Howard
Cast
Amy Adams, Glenn Close, Freida Pinto, Haley Bennett, Marcella Lentz-Pope, Sunny Mabrey, Bo Hopkins, Gabriel Basso, Stephen Kunken, David Atkinson, Jesse C. Boyd, William Mark McCullough, Jessica Miesel, Tierney Smith, Dylan Gage.
Release
11.11.2020
Release NL
19.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Ron Howard | Scenario: Vanessa Taylor | Cast: Gabriel Basso (J.D. Vance), Amy Adams (Bev), Glenn Close (Mamaw), Haley Bennett (Lindsay), Freida Pinto (Usha), Owen Asztalos (Young J.D. Vance), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2020

Wat voor sommigen een droom is, is voor anderen een complete nachtmerrie. Dit geldt in grote mate voor de 'American Dream', die in de Verenigde Staten nog steeds gepropageerd wordt als belangrijk haalbaar doel. Hillbilly Elegy lijkt een genuanceerd beeld van deze droom te willen schetsen, maar presenteert hetzelfde 'van arm naar rijk'-verhaal zoals al vele malen eerder is verteld. Hillbilly Elegy poogt sociale problematiek aan te kaarten zonder naar de oorzaken van deze problemen te zoeken. Het resultaat is een melodramatisch product dat nergens een vuist durft te maken en uiteindelijk niets te melden heeft.

De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van J.D. Vance. Het boek gaat over de familie van Vance en de 'Hillbilly'-cultuur waarin hij is opgegroeid. In de verfilming gaat het vooral om de manier waarop J.D. Vance zijn roots probeert te behouden in de voor hem nieuwe en vreemde wereld van Yale University. De film kiest voor flashbacks, waarbij de voice-over het nodige vertelt over zijn familie. Zijn familie komt oorspronkelijk uit Kentucky, maar is uiteindelijk neergestreken in Middletown, Ohio. De meeste flashbacks worden getriggerd door het feit dat J.D. Vance' moeder opgenomen is in het ziekenhuis vanwege een overdosis heroïne. Vance moet vervolgens Yale, en een belangrijke afspraak met een advocatenkantoor, verlaten om zijn moeder op te zoeken en zijn familie te helpen.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Hillbilly Elegy" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hillbilly Elegy

acties