Freaky (2020)

Basic switch. Killer new look.

Regisseur en scenarist Christopher Landon geeft opnieuw een speelse draai aan de slasherfilm.
play

6,5 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Als de mystieke, oude dolk van de meedogenloze seriemoordenaar 'The Butcher' ervoor zorgt dat hij en Millie wakker worden in elkaars lichaam, ontdekt Millie dat ze slechts 24 uur de tijd heeft om te voorkomen dat ze permanent gevangen blijft in het lichaam van een moordlustige psychopaat. Het grootste obstakel is dat ze het uiterlijk heeft van een maniak van middelbare leeftijd, die het doelwit is van een klopjacht in de hele stad. Met hulp van haar vrienden racet Millie tegen de klok om de vloek te verbreken.

Regie
Christopher Landon
Cast
Vince Vaughn, Kathryn Newton, Alan Ruck, Katie Finneran, Uriah Shelton, Nicholas Stargel, Jennifer Pierce Mathus, Mitchell Hoog, Celeste O'Connor, Kelly Lamor Wilson, Melissa Collazo, Nick Arapoglou, Misha Osherovich, Celeste Cid, Dustin Lewis, Dana Drori, Carter W Glade, Emily Holder.
Release
17.11.2020
Release NL
19.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Christopher Landon | Scenario: Michael Kennedy en Christopher Landon | Cast: Kathryn Newton (Millie), Vince Vaughn (Blissfield Butcher), Misha Osherovich (Josh), Uriah Shelton (Booker), Melissa Collazo (Ryler), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2020

Freaky opent met een situatie die we maar al te goed kennen uit talloze andere horrorfilms: jongeren die 's nachts met een biertje in de hand rond een kampvuur zitten en elkaar proberen bang te maken met een lokale legende. In dit geval draait het allemaal om 'The Butcher', een seriemoordenaar die elk jaar terugkeert naar het Amerikaanse dorpje Blissfield en het gemunt zou hebben op argeloze tieners. Tja, dan kun je natuurlijk verwachten dat hij een paar minuten later in beeld verschijnt om een bloedbad aan te richten.

De opening van Freaky is bewust heel cliché. Door in de eerste minuten af te rekenen met archetypische personages (het domme blondje, de hitsige 'hunk', etc.) laat scenarist en regisseur Christopher Landon meteen weten dat hij daarna een compleet andere weg wil inslaan met zijn horrorfilm. Landon maakte eerder Happy Death Day en Happy Death Day 2U, waarmee hij een nieuwe, speelse draai gaf aan het subgenre van de slasherfilm. Het basisidee van een personage dat gevangen zit in een eindeloze tijdlus leende hij heel handig van Groundhog Day.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Freaky Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Freaky

acties