Genesis 2.0 (2018)

Hoe een groep wetenschappers de mammoet weer tot leven probeert te wekken.
play

6,1 details

  • 112 Min
  • Documentaire
  • Zwitserland
  • China
  • Rusland
  • Zuid-Korea
  • Verenigde Staten
112 Min Zwitserland

Mensen zijn in het noorden van Siberië constant op zoek naar de slachtanden van de ondertussen uitgestorven mammoeten. Hun ivoren slagtanden zijn veel geld waard.

Regie
Christian Frei
Maxim Arbugaev
Cast
Christian Frei, Maxim Arbugaev, Woo Suk Hwang.
Release
20.01.2018
Release NL
10.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Frei, Maxim Arbugaev | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2018

Is het mogelijk om de uitgestorven mammoet weer tot leven te wekken? Als het aan de directeur van het mammoetmuseum in Siberië ligt wel. Zijn missie is een park openen met levende mammoeten. Het belooft een soort Jurassic Park met mammoeten in Siberië te worden. Aan de hand van deze droom geeft Genesis 2.0 een inkijkje in hoe vergevorderd de genetische wetenschap eigenlijk al is. Daarnaast wordt een groep 'mammoetjagers' gevolgd op een afgelegen en onbewoond eiland ten noorden van Siberië. Deze groep jagers is op zoek naar mammoetresten, omdat gevonden slagtanden voor veel geld aan Chinezen kunnen worden verkocht. Met name de beelden van deze jagers op het onherbergzame eiland zijn indrukwekkend, maar door de verschillende verhalen die Genesis 2.0 probeert te vertellen is het een nogal rommelige film.

De zoektocht naar mammoetoverblijfselen is niet ongevaarlijk. De oversteek naar het noordelijke eiland in rubberbootjes is een hachelijke onderneming, maar ook de ijsberen vormen een dreiging. De jagers hebben stuk voor stuk een interessant verhaal waarom ze het ivoren goud komen zoeken. Zo is er bijvoorbeeld Spira die de nodige schuldeisers achter zich aan heeft en hoopt op het vinden van mooie intacte slagtanden waarmee hij zijn schulden mogelijk kan afbetalen. In één van de tochten kwamen de jagers echter tot een wel heel interessante ontdekking: ze vonden een vrijwel geheel intacte mammoet. Het dier was volledig ingevroren, waardoor het nog in een uitstekende conditie was. Hierop werd de directeur van het mammoetmuseum uit Siberië, Semyon Grigoriev, gebeld. Hij zette alles op alles om samen met zijn mammoetjagende broer Peter Grigoriev het karkas van het eiland te halen. Toen bij het uitgraven bleek dat er zelfs nog bloed uit de mammoet kwam, ontstond bij Semyon de droom om de dieren mogelijk weer tot leven te brengen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Genesis 2.0

acties