Nos batailles (2018)

De tweede speelfilm van Guillaume Senez is opnieuw een levensecht portret van iemand die worstelt met het ouderschap.
play

6,9 details

  • 98 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
98 Min België

Olivier strijdt met zijn werkvrienden tegen het onrecht. Op een avond laat zijn vrouw Laura hem en zijn kinderen van 9 en 6 achter. Hij moet nu om zien te gaan met deze nieuwe verantwoordelijkheden.

Alt titel
Our Struggles
Regie
Guillaume Senez
Cast
Romain Duris, Lucie Debay, Laure Calamy, Kris Cuppens, Laetitia Dosch, Sarah Lepicard, Cédric Vieira, Dominique Valadié, Francine Lorin-Blazquez, Jean-Pierre Fragnaud, Lena Girard Voss, Basile Grunberger, Valentine Cadic, Robbas Biassi-Biassi, Sahra Daugreilh.
Release
13.05.2018
Release NL
10.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Senez | Cast: Romain Duris (Olivier Vallet), Basile Grunberger (Elliot Vallet), Lena Girard Voss (Rose Vallet), Lucie Debay (Laura Vallet), Dominique Valadié (Joëlle), Laure Calamy (Claire), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2018

Guillaume Senez is gefascineerd door het ouderschap. In 2015 maakte de Belgische regisseur zijn speelfilmdebuut met Keeper, een coming-of-agedrama over twee tieners die samen een kind krijgen en voor de eerste keer in hun leven met verantwoordelijkheid worden geconfronteerd. Voor het familiedrama Nos Batailles (wat zoveel betekent als 'onze gevechten') hield Senez het dichterbij huis en putte hij inspiratie uit eigen ervaringen met het vaderschap. Nadat de relatie met zijn vriendin op de klippen was gelopen, moest hij een nieuwe balans zien te vinden tussen zijn werk- en privéleven.

Hoe moeizaam die zoektocht naar een juist evenwicht kan zijn, laat Nos Batailles zien. De film zit barstensvol sociale strijd, maar alleen de oplettende kijker zal de worstelingen van de personages ook daadwerkelijk zelf kunnen voelen. Centraal staat vader Olivier Vallet die op een dag - zonder duidelijke reden - wordt verlaten door zijn vrouw Laura. Dat levert meteen een groot organisatorisch probleem in het huishouden op, want overdag werkt Olivier als teamleider in een distributiecentrum en daarom kan hij zich niet fulltime bezighouden met de opvoeding van zijn zoon en dochter.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Nos batailles

acties