Brahms: The Boy II

Brahms: The Boy II (2020)

He's made a friend

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Boy: Bramhs's Curse is het vervolg van The Boy uit 2016. Dit vervolg is weer geregisseerd door William Brent Bell, die ook de eerste film heeft geregisseerd.

In de film heeft moeder Liza (Katie Holmes) een gewelddadige overval meegemaakt en besluit hierom om samen met haar gezin te verhuizen naar het afgelegen Heelshire landhuis. Hier proberen ze de overval te verwerken. Haar zoon Jude (Christopher Convery) is zo getraumatiseerd dat hij sinds de overval geen woord meer heeft gesproken. Wanneer Jude in de tuin van het landhuis een begraven levensechte pop vindt, lijkt alles ineens beter met hem te gaan. Liza is blij dat het nu beter gaat met Jude dankzij de pop die hij gevonden heeft en Brahms noemt. Als Jude zich steeds vreemder begint te gedragen, begint Liza Brahms de schuld te geven en zo leert ze langzamerhand over de duivelse krachten van de pop.

Deze film is gemaakt door dezelfde filmcrew die ook het eerste deel hebben gemaakt, maar weten er toch een hele andere film te maken. Zo zou je deze nieuwe film ook kunnen bekijken zonder het eerste deel gezien te hebben. Zo voelen beide films ook niet echt aan als een filmserie. De film verliest ook al snel spanning, want Katie Holmes haar personage doet meer onderzoek naar Brahms in plaats van dat Brahms zelfs enge dingen doet. Brahms kopieert ook vele acties van andere horror poppen uit andere horrorfilms. Als je bekend bent met de Chucky of Annabelle films komen vele momenten uit deze film al snel als bekend over. Door al de bekendheid komt de film al snel langdradig over.

Het acteerwerk is goed, maar verder niet zo bijzonder. Katie Holmes doet haar best als de hoofdrolspeler, maar door het slechte script komt ze soms als wat dom over. Christopher Convery heeft weinig tekst en komt zo niet zo geloofwaardig over als een getraumatiseerd jonge die door een pop wordt beïnvloed. Ralph Ineson speelt een boswachter van het Heelshire landgoed, maar zijn personage komt over alsof hij uit een geheel andere film komt.