nu in de bioscoop

Brahms: The Boy II (2020)

He's made a friend

Rampzalig horrorvervolg brengt geen enkele verzachtende omstandigheid met zich mee.
play

4,1 details

  • 86 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
86 Min Verenigde Staten

Na een gewelddadige overval besluit Liza (Katie Holmes) om met haar man Sean en getraumatiseerde zoontje Jude te verhuizen naar het prachtige Heelshire Mansion. Zich niet bewust van de angstaanjagende geschiedenis die het landgoed met zich mee draagt, betrekken ze het grote huis. Wanneer de kleine Jude de levensechte pop Brahms ontdekt lijkt het plots beter met hem te gaan. Wat het gezin echter niet weet, is dat de pop duivelse krachten bezit en deze op het gezin zal ontketenen.

Regie
William Brent Bell
Cast
Katie Holmes, Ralph Ineson, Anjali Jay, Joely Collins, Owain Yeoman, Ellie King, Charles Jarman, Joanne Kimm, Christopher Convery, Natalie Moon, Oliver Rice, Daphne Hoskins.
Release
26.02.2020
Release NL
27.02.2020
Release DVD
03.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: William Brent Bell | Scenario: Stacey Menear | Cast: Katie Holmes (Liza), Owain Yeoman (Sean), Ralph Ineson (Joseph), Christopher Convery (Jude), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2020

Het is in principe een goede tijd om een horrorliefhebber te zijn. Een grote groep getalenteerde filmmakers (Jordan Peele, Ari Aster en Robert Eggers om maar een paar te noemen) heeft het genre de laatste jaren een welkome boost gegeven met hun intelligente en doodenge producties. Mocht je vergeten zijn dat het genre enkele jaren geleden bijna exclusief uit goedkope stukken afval bestond en hun nog slechtere vervolgen, dan is hier The Boy: Brahm's Curse om je geheugen op te frissen.

The Boy, een film over een Amerikaanse nanny die door een Brits gezin wordt ingehuurd om een bezeten pop te verzorgen, was al niet bepaald een hoogtepunt in de horrorgeschiedenis te noemen. Maar omdat de film binnen de Amerikaanse landsgrenzen bijna vier keer zijn budget wist op te brengen, was het vanzelfsprekend tijd voor een vervolg. Deze speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen van de eerste film af en focust op het lieflijke gezin van Liza (een onbedoeld grappige Katie Holmes). Als zij en haar zoon Jude op een avond worden opgeschrikt door een vreselijk trauma, raakt de innerlijke rust van het gezin ruw verstoord. Om zowel Liza als Jude van hun mentale pijn te laten genezen stelt echtgenoot Sean voor om een nieuw huis op het Britse platteland te betrekken. Het duurt natuurlijk niet lang voordat de ernstig getraumatiseerde Jude ergens begraven in het bos de pop Brahms vindt. Het griezelen mag beginnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Brahms: The Boy II Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Brahms: The Boy II

acties