Fijn voor liefhebbers van Franse cinema en fans van Catherine Deneuve, maar niet de meest opmerkelijke film.
play

5,9 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Frankrijk
94 Min Frankrijk

Op een mooie eerste zomerdag besluit Claire om al haar bezittingen te verkopen. Ze heeft al haar favoriete spullen in de voortuin gelegd voor een garageverkoop. Als een horde nieuwsgierige omstanders en buren beginnen te vechten om de belachelijk laag geprijsde antiekstukken, flitst elk object door de herinnering van Claire's tragische en flamboyante leven.

Alt titel
Claire Darling
Regie
Julie Bertucelli
Cast
Catherine Deneuve, Johan Leysen, Chiara Mastroianni, Olivier Rabourdin, Laure Calamy, Samir Guesmi, Alice Taglioni, Julien Chavrial, Simon Thomas, Lewine Weber-Monfort, Colomba Giovanni, Angèle Meunier-Bertuccelli.
Release
19.10.2018
Release NL
02.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Julie Bertuccelli | Cast: Catherine Deneuve (Claire Darling), Chiara Mastroianni (Marie Darling), Alice Taglioni (jonge Claire Darling), Laure Calamy (Martine Leroy), Samir Guesmi (Amir), Johan Leysen (pastor Georges) e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2018

Aan de kassa van het filmhuis is vaak de gevleugelde uitspraak te horen: "Mag ik een kaartje voor, euh, hoe heet 'ie ook alweer? Die Franse film." Als er één film is die voldoet aan de classificatie 'díe Franse film', dan is het Claire Darling wel. Alle ingrediënten zijn er: lichtverteerbaar drama, toch een tikkeltje hoogdravend en met een hoofdrol voor Catherine Deneuve.

Claire gaat vandaag nog dood. Althans, die boodschap denkt ze te hebben gekregen uit een droom. Volop overtuigd dat dit haar laatste dag is, besluit ze alles in haar enorme landhuis te koop te zetten. De tuin staat vol met ledikanten, schilderijen en heel veel opwindspeelgoed, voor een prikkie kan alles worden meegenomen. Al snel staat haar dochter Marie op de stoep. Ze hebben elkaar in geen twintig jaar gezien. Voor beiden komen die dag veel oude herinneringen bovendrijven. En zeker ook veel oud zeer.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

La dernière folie de Claire Darling

acties