The Hitman's Wife's Bodyguard (2021)

Killer threesome.

Reviews (2)

Milanfilm1

Avatar

Na het succes van The Hitman’s Bodyguard zijn top-bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) en huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) terug en er wacht hen opnieuw een gevaarlijke missie.

Waar in deel één te zien was hoe Bryce gedwongen moest samenwerken met zijn aartsvijand Kincaid, is het duo drie jaar later opnieuw tot elkaar veroordeeld. Ditmaal om Kincaid’s vrouw Sonia (Salma Hayek) te beschermen, alleen is de oplichtster nog veeleisender en krankzinniger dan haar echtgenoot. In een bizar kat-en-muisspel met hun maniakale tegenstander (Antonio Banderas), vliegen de kogels, ontploffingen en achtervolgingen je opnieuw om de oren.

''Erg teleurgesteld, na het grote succes van het 1e deel hebben ze in principe een kopie gemaakt. Het verhaal is hier en daar een beetje vernieuwd met plakband en glitters. Maar voor de rest is alles nog het zelfde, ook het verhaal slaat nergens op, een beetje kleuterachtig. Het sprak mij persoonlijk niet aan.''

Mr.Movies

Avatar

Hitman’s Wife’s Bodyguard is het vervolg van The Hitman’s Bodyguard. Dit vervolg is geregisseerd door Patrick Hughes, die ook het eerste deel heeft geregisseerd.
In de film probeert Michael Bryce zijn bodyguard carrière naast zich neer te leggen en een rustig leven te leiden. Michael zijn rust wordt al snel verstoord wanneer Sonia Kincaid (Salma Hayek) hem dwingt om haar man Darius (Samuel L. Jackson) te redden. Zo eindigen de drie tegenover Aristotle Papdopolous (Antonio Banderas), die met een virus Europa bedreigt. Michael moet nu zien samen te werken met het gestoorde duo om Europa tegen het virus te beschermen.
Dit vervolg komt op een gelijke, maar passende manier over. De actiescènes in de film komen op een overdreven, maar vermakelijke manier over. De actiescènes zijn wel wat snel in elkaar gezet en wat bewegelijk gefilmd, maar gelukkig gaat het vermaak van de film hierdoor niet verloren. De ene explosie komt ook wat geloofwaardiger over dan de andere.
De vriend-vijand relatie tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson komt weer op een vermakelijke manier over. Ondanks dat de chemie tussen deze twee goed werkt, weet Salma Hayek de film te stelen met haar drukke komische personage. Het is leuk om dit trio te volgen op hun missie door Zuid-Europa. Naast de drie hoofdrolspelers levert de rest van de filmcast ook goed acteerwerk. De ene heeft alleen een grotere rol dan de ander. Antonio Banderas komt meer wat over als een schurk uit een oude James Bond film. Frank Grillo speelt ook leuk de rol van een agent, die de drie op een luie manier probeert te helpen en verder heeft Morgan Freeman ook een leuke cameo in de film.