The Hitman's Wife's Bodyguard (2021)

Killer threesome.

Het vervolg op The Hitman's Bodyguard biedt meer van hetzelfde. Met Salma Hayeks rol is dat absoluut geen straf.
play

4,9 details

  • 118 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
118 Min Verenigde Staten

Vier jaar na de gebeurtenissen uit het vorige deel onderhouden de bodyguard Michael en de huurmoordenaar Darius nog steeds een vriendschapsband. Ditmaal bundelen ze aan de Amalfikust hun krachten om Europa te redden van een machtige en wraakzuchtige persoon. Ook wanneer het leven van Sonia bedreigd wordt moeten ze alles op alles zetten.

Regie
Patrick Hughes
Cast
Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Ryan Reynolds, Antonio Banderas, Tom Hopper, Frank Grillo, Richard E. Grant, Caroline Goodall, Giulio Berruti, Gabriella Wright, Dragan Micanovic, Blake Ritson, Kate Nichols, Tomi May.
Release
01.06.2021
Release NL
22.07.2021
Release DVD
19.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrick Hughes | Scenario: Brandon Murphy, Phillip Murphy, Tom O'Connor | Cast: Ryan Reynolds (Michael Bryce), Samuel L. Jackson (Darius Kincaid), Salma Hayek (Sonia Kincaid), Antonio Banderas (Aristotle Papdopolous), Morgan Freeman (Senior), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2021

Hoe aardig hij ook was, The Hitman's Bodyguard schreeuwde niet bepaald om een vervolg. Aan de andere kant zijn buddy-actiekomedies dezer dagen uiterst dun gezaaid (de gloriedagen van de jaren tachtig en negentig keren waarschijnlijk niet snel terug), dus als teren op dit milde succes de enige manier is om dit type film enigszins in leven te houden: vooruit dan maar. Sowieso had The Hitman's Bodyguard nog een stevige troefkaart die niet geheel was uitgespeeld: Salma Hayek als de scènestelende vrouw van de titulaire huurmoordenaar. Logisch dus dat haar bijrol is geüpgraded naar een van de drie hoofdrollen en ze niet alleen een prominente plek op de poster maar zelfs in de titel heeft gekregen.

Aldus raakt bodyguard Michael Bryce ditmaal niet alleen opgescheept met huurmoordenaar Darius Kincaid, maar ook met zijn minstens zo gestoorde vrouw Sonia. Deze ontwikkeling weet de dynamiek aardig op te schudden. Waar Bryce en Kincaid in het eerste deel nog gelijkwaardige tegenpolen waren, is Bryce ditmaal in de minderheid. Hij is overgeleverd aan de grillen van een koppel dat zich gedraagt als een stel kleine kinderen, maar hem behandelt alsof hij hún kind is. Uiteraard krijgt de grofgebekte Sonia hierbij alle aandacht, waar vertolkster Hayek zich met zichtbaar plezier aan overgeeft. Gelukkig wordt de band tussen Bryce en Kincaid niet geheel vergeten. En hoewel de gebeurtenissen van de eerste film mogelijk enig wederzijds respect tussen deze twee tegenpolen hebben gecreëerd, betekent dit absoluut niet dat ze nu vrienden zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (20)

The Hitman's Wife's Bodyguard Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Hitman's Wife's Bodyguard

acties