Time Freak (2018)

De verfilming van Dio's nummer Tijdmachine mondt uit in een alleraardigst tussendoortje.
play

5,7 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Stillman is voorbestemd om grootste daden te verrichten. Maar zijn toekomst komt in het geding als zijn vriendin Debbie hem dumpt.

Regie
Andrew Bowler
Cast
Sophie Turner, Asa Butterfield, Skyler Gisondo, William Peltz, Mark Blockovich, Gerry Garcia, Kami Christiansen, Andrew L. McClain, Aubrey Reynolds, Caden J. Gregoire, Mary Elizabeth Boylan, Christopher Escalante, Jillian Joy, Joseph Park, Coral Chambers, Cameron Harford.
Release
07.11.2018
Release NL
07.02.2019
Release DVD
21.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrew Bowler | Cast: Asa Butterfield (Stillman), Sophie Turner (Debbie), Skyler Gisondo (Evan), Will Peltz (Ryan), Aubrey Reynolds (Blue Ribbons) e.a.| Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2018

Wanneer het aankomt op het concept van tijdreizen, luidt de vraag meestal welke periode iemand het liefst zou bezoeken. Maar een beter gedachte-experiment zou zijn: naar welk moment zou je willen terugreizen om het anders te doen? Geen enkel mensenleven is immers zonder vergissingen of spijt. Wanneer je er op gaat letten, blijken opvallend veel tijdreisfilms te zijn gestoeld op die herkenbare behoefte iets recht te zetten, veel meer in ieder geval dan puur recreatief tijdtoerisme. Het helpt voor films nu eenmaal wanneer iets dierbaars op het spel staat. En wat kan voor een jongeman van rond de twintig dierbaarder zijn dan zijn eerste grote liefde?

Time Freak hangt zodoende een tijdreisavontuur op aan een verbroken relatie. Wanneer het natuurkundige genie Stillman van zijn vriendin Debbie te horen krijgt dat ze een punt zet achter hun relatie, hoopt hij deze te redden met de herkansingen die een door hemzelf gebouwde tijdmachine hem biedt. Na diverse gefaalde pogingen haar tijdens het uitmaakgesprek op andere gedachten te brengen, moet Stillman concluderen dat hij haar is kwijtgeraakt gedurende de loop van hun relatie. Aldus reist hij terug naar de momenten waarop hij met de kennis van nu situaties anders had moeten aanpakken. Stillman neemt op die momenten tijdelijk zijn eigen lichaam over (à la Wolverine in X-Men: Days of Future Past) en probeert de situatie zodanig te sturen dat Debbie geen aanleidingen meer heeft om het later uit te maken.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Time Freak

acties