Time Freak (2018)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Time Freak is een nieuwe romantische Sci-Fi film geregisseerd en geschreven door Andrew Bowler, de regisseur van The Descent of Walter McFea.

De film gaat over de geniale tiener Stillman (Asa Butterfield). Alles in zijn leven lijkt perfecte te gaan, tot de dag dat hij gedumpt wordt door zijn vriendin Debby (Sophie Turner). Stillman bedenkt en vindt hierom een tijdmachine uit om samen met zijn vriend Evan (Skyler Gisondo) terug in de tijd te gaan om te ontdekken waarom Debbie hem gedumpt heeft. Zo probeert hij alles aan te passen om ervoor te zorgen dat hij samen met Debbie in een romantische relatie blijft zitten.

Andrew Bowler heeft deze nieuwe film gebaseerd op zijn gelijknamige korte film van 2011. Deze film verteld meer een tijdreis verhaal op een jonger niveau. Jonge kijkers kunnen meer plezier beleven aan deze film en de film is verder ook op een simpele manier geschreven zonder dat de manier van tijdreizen op een moeilijke manier aan het publiek wordt uitgelegd.

Voor oudere kijkers kan de film als wat te simpele overkomen en door het gebrek aan details en uitleg over hoe bepaalde dingen nou precies mogelijk zijn of gebeuren in de film kan het ook wat onduidelijk overkomen. De personages in de film proberen met het tijdreizen ook meer problemen op te lossen, die kinderen of tieners eerder meemaken in hun leven. Oudere kijkers kunnen het beter houden bij de klassieke tijdreis films zoals Back to the Future.

De effecten in de film zien er ook wat simpel uit en meer bedoeld voor een jonger publiek. De film attributen die de tijdmachine moeten voorstellen, komen wat goedkoop over. Daarom wordt de grote machine al snel vervangen door een smartphone app die het tijdreizen mogelijk maakt.

De gehele cast bestaat haast ook uit een jonge cast. Asa Butterfield en Sophie Turner doen het goed in deze film, maar hebben in hun acteercarrière wel eens beter werk geleverd in betere films. Skyler Gisondo weet wel voor wat vermakelijke scenes te zorgen met het komische commentaar van zijn personage op de acties van het hoofdpersonage.