Continuer (2018)

Moeder en zoon op paardentocht door Kirgizië. Mooie plaatjes, maar onoverzichtelijke emoties.
play

5,7 details

  • 84 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
84 Min België

Sybille heeft haar volwassen zoon Samuel overgehaald om met haar mee te gaan op een lange reis. Maar er wachten hen grote uitdagingen, van hun eigen persoonlijkheden, tot het gevaarlijke landschap.

Alt titel
Keep Going
Regie
Joachim Lafosse
Cast
Virginie Efira, Kacey Mottet Klein, Diego Martín.
Release
02.09.2018
Release NL
14.02.2019
Release DVD
26.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Lafosse | Cast: Virginie Efira (Sybille), Kacey Mottet Klein (Samuel), Diego Martín (Juan) , e.a.| Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2018

Roadmovies draaien vaak niet om de tocht zelf of het doel van de reis, maar om wat er tijdens het traject gebeurt. Personages leren zichzelf kennen, komen tot nieuwe inzichten en worden gevormd door bijzondere ontmoetingen en gesprekken. De roadmovie kan vele vormen aannemen, maar heeft als kenmerk dat de reis het middel is tot karakterontwikkeling. Het Franse Continuer had wat titel betreft niet beter op de thematiek kunnen aansluiten.

Bijzonder is dat het bij deze boekverfilming van Joachim Lafosse draait om de relatie tussen moeder en zoon. Dat is al een stuk zeldzamer. Samen zijn ze op doortocht in Kirgizië. Moeder Sybille, zelf van Russische afkomst dus de lokale taal machtig, heeft haar zoon Samuel overgehaald om mee op paardenexpeditie te gaan. Deze laatste zit met zichzelf in de knoop en schopt tegen alles en iedereen aan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Continuer

acties