After (2019)

Based on the best-selling worldwide phenomenon.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

After is een nieuw romantisch drama geregisseerd door Jenny Gage, de regisseur van All This Panic.

De film gaat over de achttien jarige Tesse Young (Josephine Langford), die net als studente aan haar eerste semester op de universiteit gaat beginnen. Hier belandt ze in een geheel nieuwe wereld met een manier van leven zoals ze niet gewend is.
Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) ontmoet, voelt ze zich al snel tot hem aangetrokken. Zo beginnen ze samen aan een stormachtige relatie, waarin Tesse het leven op een andere manier krijgt te zien. Zo begint ze te twijfelen over wat ze nou echt met haar leven wil doen en bereiken. Naast haar persoonlijk twijfels over het leven vraagt ze zich verder af wie Hardin nou eigenlijk is en hoe zijn leven er verder uitziet.

Deze film ie gebaseerd op het boek van schrijfster Anna Todd. Dit boek heeft ze bedacht en geschreven op een website genaamd Wattpad. Haar boek is eigenlijk een fanfictie over Harry Styles een lid van de band One Direction. Dat deze film gebaseerd is op een fanfictie valt ook terug te zien aan de personages in de film. De personages komen namelijk over als stereotype tieners met een fantasierijke versie van het tienerleven. Zo zit de film ook vol met clichés, die je wel eens eerder in andere tienerfilms hebt kunnen zien.
Naast de fanfictie van Anna Todd komt de film ook wat over als een tiener versie van Fifty Shades of Grey. Deze film en boek serie zijn ook gebaseerd op een fanfictie, maar dan van het verhaal uit de Twlight films en boeken. Als je deze films naast elkaar legt, kun je wel zien dat fanfictie niet iets is wat echt goed te verfilmen valt en eigenlijk dus beter bij het boek gehouden kan worden.

Doordat de film is geregisseerd en ook geschreven door beginnende mensen en verder gebaseerd is op een fanfictie, heeft de beginnende cast ook niet veel om meer te werken. Dit valt ook terug te zien in de film, want de cast komt over als een fantasie versie of erg overdreven tieners. Zo komen ze niet geloofwaardig over in de film. Waarschijnlijk kunnen alleen fans van het boek of Harry Styles van deze film genieten, omdat de film hun meer aanspreekt.