Le Jeu (2018)

Flauwe Franse remake van Perfetti Sconosciuti, die er in de vertaling beter noch slechter op is geworden.
play

6,8 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
90 Min Frankrijk

Een groepje vrienden besluit een spelletje te spelen. Iedereen legt zijnof haar telefoon op tafel. Elk sms'je, telefoontje en mailtje etc moet met de rest gedeld worden. Al snel verandert het in een nachtmerrie.

Alt titel
Nothing to Hide
Regie
Fred Cavayé
Cast
Bérénice Bejo, Suzanne Clément, Roschdy Zem, Grégory Gadebois, Vincent Elbaz, Stéphane De Groodt, Dorothée Tavernier, Tassadit Mandi, Gabriel Briand, Doria Tillier, Méline Ouamar, Alain Berlioux, Fleur Fitoussi, Sabri Ouamar.
Release
05.09.2018
Release NL
25.04.2019
Release DVD
25.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Fred Cavayé | Cast: Bérénice Bejo (Marie), Stéphane De Groodt (Vincent), Suzanne Clément (Charlotte), Roschdy Zem (Marco), Doria Tillier (Léa), Vincent Elbaz (Thomas), Grégory Gadebois (Ben), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2018

Drie jaar geleden verscheen Perfetti Sconosciuti in de Italiaanse bioscopen, waarna de film in 2016 en 2017 een internationale hit werd. Het concept van zeven vrienden die tijdens een diner alles wat op hun telefoons binnenkomt met elkaar delen, met dramatische gevolgen, bleek zeer universeel. Le Jeu is de Franse versie van de Italiaanse film en verscheen vorig najaar al in het thuisland. Veel nieuws brengt deze getrouwe remake niet.

Le Jeu is niet de eerste remake van Perfetti Sconosciuti. Die eer ging in 2016 naar de Griekse versie, die tien maanden na de première van de Italiaanse film al in de Griekse bios verscheen. Daarop volgden inmiddels ook een Spaanse, Turkse, Zuid-Koreaanse, Hongaarse, Mexicaanse, Chinese en Russische remake, een Israëlische toneelversie en een onofficiële Indiase versie voor de lokale markt in de deelstaat Karnataka. Op dit moment zijn er ook nog eens remakes in productie in Polen, Duitsland, Qatar en Zweden. Een Amerikaanse remake blijft ons voorlopig bespaard, doordat de rechten zijn opgekocht door de Weinstein Company dat na alle schandalen inmiddels bankroet is verklaard.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le Jeu

acties