The Aftermath

The Aftermath (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Aftermath is een nieuwe romantische oorlogsdrama geregisseerd door James Kent, de regisseur van Testament of Youth.

De film speelt zich af in 1946 in naoorlogs Duitsland. Rachael Morgan (Keira Knightley) komt in een bittere winter naar de ruïnes van Hamburg. Haar echtgenoot Lewis Morgan (Jason Clarke) is een Britse kolonel en heeft de taak gekregen om te helpen bij de wederopbouw van Hamburg.
Lewis heeft zonder enig overleg besloten om tijdens de tijd van de wederopbouw in een groot plaatselijk huis te verblijven, die ze delen met de vorige eigenaar Stephen Lubert (Alexander Skarsgård). Stephen is door de oorlog weduwnaar geworden en zo alleen achtergebleven met zijn getraumatiseerde dochter. Omdat Lewis voor de wederopbouw van Hamburg veel weg is, zit Rachel een lange tijd samen met Stephen. De onderlinge vijandigheid verandert zo langzamerhand in een overeenkomende emotionele eenzaamheid, waaruit uiteindelijk een romantische passie blijkt te ontstaan.

Met deze film proberen ze een goed romantisch drama neer te zetten, maar door de manier waarop het verhaal verteld wordt, komt het erg onrealistische over. De man wilde in eerste instantie al niet dat zijn vrouw naar Hamburg zou komen, maar toch besloot ze te gaan om zonder hem achter te blijven in het huis van een weduwnaar. Ondanks dat ze dan alleen zit in het buitenland leeft ze ondanks de eenzaamheid wel in een luxe huis dat ze moet delen met de knappe plaatselijk Duitser. Het is als kijker zo wel lastig om echt medelijden met het hoofdpersonage te hebben, want ondanks dat ze haar echtgenoot weinig te zien krijgt, heeft ze het verder best goed voor elkaar.
Met Alexander Skarsgård zijn personage proberen ze ook wat drama aspecten naar voren te brengen waar hij zijn vrouw is verloren en met een getraumatiseerd dochter zit, maar ondanks deze problemen kiest hij toch voor de passie die hij samen met Keira Knightley haar personage kan hebben. De film verandert van een drama film zo meer in een voorspelbare romantische film met vele gemiste kansen, die de film stukken interessanter hadden kunnen maken.

Het positieve van de film hebben ze te danken aan Ridley Scott en zijn verdere productieteam. Door hun hebben ze de film op locatie kunnen filmen en is de film op een goede en mooie manier in beeld gebracht. Zo komt de film ondanks het mindere verhaal toch wel op een duidelijke en mooie manier over.

De film heeft verder ook een goede cast, maar door het standaard filmscript weten de acteurs er verder ook niet echt iets bijzonders van te maken. Zo zet de cast wel goed werk neer in deze film, maar hebben in hun filmcarrière hebben ze wel eens beter acteerwerk geleverd.