The Aftermath (2019)

Voor een film over opbloeiende hartstocht in naoorlogs Hamburg getuigt dit van weinig passie, vooral bij de regisseur.
play

5,4 details

  • 108 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
108 Min Verenigd Koninkrijk

Duitsland, 1946. Rachael Morgan arriveert tijdens een bittere winter in de ruïnes van Hamburg om herenigd te worden met haar man Lewis, een Britse kolonel. Hij heeft de taak gekregen om de verwoeste stad te herbouwen en de inwoners te denazificeren. Rachael is stomverbaasd wanneer ze bij haar nieuwe woning aankomt - een groot huis aan de rand van de stad. Haar man heeft op onverwachte wijze besloten de vorige eigenaren van het pand, een rouwende Duitser en zijn dochter, onderdak te bieden. Vijandigheid en verdriet maken door de gespannen sfeer al snel ruimte voor passie en verraad.

Regie
James Kent
Cast
Keira Knightley, Alexander Skarsgård, Jason Clarke, Martin Compston, Alexander Scheer, Jannik Schümann, Fionn O'Shea, Jim High, Flora Thiemann, Tom Bell, Frederick Preston, Kate Phillips, Anna Katharina Schimrigk, Joseph Arkley, Logan Hillier, Abigail Rice.
Release
01.03.2019
Release NL
28.03.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: James Kent | Cast: Keira Knightley (Rachael Morgan), Alexander Skarsgård (Stephen Lubert), Jason Clarke (Lewis Morgan), Flora Thiemann (Freda Lubert), Martin Compston (Burnham), Kate Phillips (Susan), Anna Katharina Schimrigk (Heike) e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Iedereen heeft verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog, ook de overwinnaars. De Engelse Rachael hoopt in The Aftermath opnieuw te beginnen samen met haar man, kolonel Lewis Morgan, die het bevel voert in de ruïnes van bezet Hamburg. Samen hadden ze een zoontje. Nu niet meer. Het stel betrekt een groot landhuis dat nog wordt bewoond door vader en dochter Lubert. Engelsen en Duitsers samen onder één dak, het is een understatement om te zeggen dat daar spanning is. Maar spanning wordt wederzijdse interesse, en bloeit op in een geheime romance.

In de hoek van de enorme woonkamer staat een grote, onbespeelde Steinway-vleugel. Die staat symbool voor het onverwerkte verlies van zowel de Morgans als de Luberts. Kleine Michael Morgan zal nooit meer piano spelen en het instrument is van wijlen Frau Lubert, die omkwam in een bombardement van de Geallieerden. Het is het verlies aan beide kanten, waarin Rachael en haar Duitse gastheer Stephen elkaar dan ook uiteindelijk weten te vinden. Dat dit wordt verteld met acties en objecten getuigt van goed schrijfwerk. Het is jammer dat de verdere beeldregie in verhouding achterblijft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Aftermath Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Aftermath

acties