Snake Eyes

Snake Eyes (2021)

Every warrior has a beginning.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Snake Eyes G.I. Joe Origins is een reboot van de G.I. Joe filmserie. Deze reboot is geregisseerd door Robert Schwentke, de regisseur van RED en R.I.P.D.
In de film mag Snake Eyes (Henry Golding) na het redden de toekomstige nieuwe leider van de Arashikage clan deel uit maken van de clan. Hier krijgt hij lessen om een ninja te worden. Tijdens deze lessen wordt Snake Eyes geconfronteerd door zijn verleden, hierdoor begint de clan zijn eer en loyaliteit in twijfel te trekken. Om zijn training succesvol te kunnen beëindigen moet Snake Eyes het vertrouwen van de clan zien terug te winnen.
Het script en uiteindelijke verhaal van de film is geschreven door Evan Spiliotopoulos. Hij had hiervoor hulp van twee andere schrijvers, omdat hij verder ook veel bezig was met zijn eigen fan film The Unholy. Door deze drukte heeft hij het script van deze film wat rommelig afgemaakt.
Naast het rommelige script is de film ook wat rommelige gefilmd. De meeste actiescènes zijn bewegelijk en ingezoomd gefilmd, waardoor je als kijker niet duidelijk meekrijgt wat er precies gebeurt. Andere scenes waar personages alleen in lopen zijn zelfs ook bewegelijk gefilmd, waardoor het haast overkomt alsof deze film gefilmd is door een net beginnende regisseur. Zo gaat de kunst van Aziatische vechtsport verloren in deze film.
De speciale effecten in de film komen ook niet geloofwaardig over. Bij sommige wezens valt terug te zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst net zoals sommige vlammen en explosies. Ook is de film soms wat te gehaast in elkaar gezet waar personages in een rap tempo van plaats naar plaats gaan. Als ze de scenes gewoon begonnen waren op de plaats waar de personages naar toe gingen was de uiteindelijke film duidelijker en korter geweest.
Ondanks het mindere script en regiewerk, probeert Henry Golding het beste van zijn rol te maken. Samen met Andrew Koij heeft hij wel een goede chemie in de film, terwijl hij met een ander personage ineens van een moeilijke naar een passievolle relatie springt. Andere personages zitten meer in de film als verwijzing naar de G.I. Joe serie. Ondanks dat fans van de G.I. Joe serie de namen van sommige personages kunnen herkennen, moeten ze vaak wel wennen aan de manier waarop ze in deze film naar voren komen.