Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Enter a new dimension of Strange.

De nieuwste Marvel is waanzin en plotmatig een aanfluiting.
play

6,5 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

In Marvel Studios' Doctor Strange in the Multiverse of Madness onthult het MCU de Multiverse en verlegt het zijn grenzen verder dan ooit tevoren. Met hulp van bekende en nieuwe helden verkent Doctor Strange de gevaarlijke realiteiten en uithoeken van de Multiverse en neemt hij het op tegen een mysterieuze, nieuwe vijand.

Regie
Scott Derrickson
Sam Raimi
Cast
Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Patrick Stewart, Michael Stuhlbarg, Benedict Wong, Bruce Campbell, Xochitl Gomez, Jett Klyne, Julian Hilliard, Tony McCarthy, Soo Cole, Keenan Moore.
Release
02.05.2022
Release NL
04.05.2022
Release DVD
26.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Raimi | Scenario: Michael Waldron | Cast: Benedict Cumberbatch (Stephen Strange), Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff/Scarlet Witch), Chiwetel Ejiofor (Karl Mordo), Benedict Wong (Wong), Xochitl Chomez (America Chavez), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2022

Doctor Strange doet zijn naam eer aan; het is namelijk een vreemd geval. Het is niet een superheld met een duidelijk afgebakende kracht. Het kan bij het gecapete alter ego van Stephen Strange alle kanten op gaan. Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat het personage en zijn krachten een dankbaar excuus vormen om vastgelopen scenaristen uit de brand te helpen. Aan de andere kant kan het ook uiterst verrassend uitpakken bij de meester van de mystieke krachten. Je weet nooit wat hij nu weer uit zijn mouw schudt.

Je zou haast vergeten dat het alweer zes jaar geleden is dat het bioscooppubliek kennis maakte met Strange. Het personage dook daarna veel op in andere Marvelfilms dus we hebben hem niet echt hoeven missen. Hij is meegegroeid met de ontelbare speelfilms en televisieseries. Doctor Strange heeft er dan ook geen moeite mee om het bestaan van het 'multiversum' te erkennen. In deze (nog maar) tweede bioscoopfilm rondom zijn personage deelt hij zijn schermtijd met andere superhelden en zijn andere universums net zo ingesleten als twee keer per dag je tanden poetsen.

alle artikelen (427)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spidermansil2009

"...Ik vond het een fantastische Marvel film met net genoeg actie en horror. ..."

Spidermansil2009

"...Ik vond het een fantastische Marvel film met net genoeg actie en horror. ..."

Spidermansil2009

"...Ik vond het een fantastische Marvel film met net genoeg actie en horror. ..."

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

acties