Aangrijpende, persoonlijke documentaire over de extase van skaten en de gevolgen van een moeilijke jeugd.
play

8,3 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Drie jonge manden bouwen een band op terwijl ze van hun familie in de roestgordel willen ontsnappen. Terwijl ze de verantwoordelijkheden van het volwassen worden moeten zien te overkomen, doen ze verbazingwekkende ontdekkingen.

Regie
Bing Liu
Cast
Bing Liu.
Release
21.01.2018
Release NL
28.02.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Bing Liu | Cast: Zack Mulligan, Kiere Johnson, Bing Liu (als henzelf) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2018

De extase van skaten. Door de manier waarop Bing Liu het rijden door straten en over pleinen in beeld brengt, de skaters op de wielen volgend, voelt het aan als vliegen. Een ontsnapping aan de tijd, aan het alledaagse leven en aan jezelf. Het leven zit vol mogelijkheden en alle routes zijn nog open, over verlaten wegen of over relingen van trappen. Dat Bing Liu zelf ook als skater opgroeide, is goed terug te zien in de beelden. Maar zijn Minding the Gap is niet zozeer een documentaire over skaters, maar over de gevolgen van huiselijk geweld, kindermishandeling en een generatie jonge Amerikanen die weinig toekomst lijken te hebben.

Minding the Gap is een heel persoonlijke documentaire. Bing Liu's eerste langspeelfilm wordt gaandeweg steeds emotioneler, waarmee de jonge filmmaker voortdurend blijft verrassen. Na de skate-opening lijkt Bing twee jongemannen in Rockford, Illinois te volgen, het plaatsje waar hij zelf ook opgroeide. Rockford is een voormalige industriestad waar de economie inmiddels volledig op zijn gat ligt, de werkloosheid hoog oploopt en voor jongeren weinig kansen zijn. Zeker als ze - zoals Kiere en Zack - hun middelbare school nooit hebben afgemaakt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Minding the Gap

acties