Like a Boss (2020)

The world of beauty is about to get ugly.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Like a Boss is een nieuwe komedie geregisseerd door Miguel Arteta, de regisseur van The Good Girl en Duck Butter.

In de film proberen de twee vriendinnen Mel (Rose Byrne) en Mia (Tiffany Haddish) een succesvol cosmeticabedrijf te beginnen. Omdat ze hoge financiële schulden hebben, lukt het de twee niet echt om succesvol te worden in de cosmeticawereld. Als de succesvolle cosmeticagigant Claire Luna (Salma Hayek) de twee dan een verleidelijk aanbod doet om hun zaak over te kopen, komen de twee voor een moeilijke keuze te staan. Als ze hun bedrijf laten overkopen, hebben ze namelijk wel meer kans op succes, maar zo verliezen ze wel hun eigen creatieve vrijheid. Door deze keuzestress komt er ook een enorme druk te staan op de vriendschap tussen de twee vriendinnen, want beide kijken ze met andere ogen naar de deal van Claire.

Deze film begint als en komische film over twee vriendinnen die in de cosmeticawereld proberen door te breken. Helaas verandert de film al snel in een te overdreven komedie, die wat meer aanvoelt alsof het script voor een cartoon animatie was bedoeld. Zo verliest de film als nel zijn realisme en valt nog moeilijk serieus te nemen. Voor mensen die houden van wat te overdreven komedie kan deze film nog wel vermakelijk zijn. Tiffany Haddish staat bekend als komedie actrice die wat te overdreven in haar komedie films naar voren komt. Als je van zulk soort komedie houdt, kun je ook wel van de komedie in deze film genieten, maar anders kun je gewoon beter een andere komedie gaan bekijken. De komedie scenes komen soms ook wat te losstaand van elkaar over alleen in een poging extra komische scenes in de film te verwerken.

Rose Byrne en Tiffany Haddish komen wel geloofwaardig over als beste vriendinnen, maar beide hebben wel eens in betere komedie films gespeeld. Rose Byrne was bijvoorbeeld beter en grappiger in de Bad Neighbours films en Bridesmaids. Tiffany Haddish levert wel passend komedie acteerwerk dankzij het overdreven script, maar in haar andere films kwam ze toch wat betere over. Salma Hayek heeft ook in betere films gespeeld, maar het valt wel terug te zien dat ze plezier had met het spelen van deze rol. De rest van de cast probeert ook komisch over te komen, maar zorgen er helaas alleen maar voor dat de film wat rommeliger overkomt.