Vergeet wat je van de oubollige televisieserie hebt onthouden. Deze reboot annex prequel is ruw en hard (al is het eind wat duf).
play

6,5 details

  • 113 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Nederland
113 Min Nederland

Het zijn de jaren tachtig. Recherceur De Cock wordt overgeplaatst naar een politiebureau in de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn krijgt hij te maken met een moordzaak, die het begin lijkt van een aanslag tijdens de kroning van Beatrix.

Regie
Arne Toonen
Marco Maas
Cast
Fedja van Huêt, Tygo Gernandt, Waldemar Torenstra, Ruben van der Meer, Jelka van Houten, Robert de Hoog, Lisa Smit, Bas Keijzer, Mads Wittermans, Loes Luca, Leny Breederveld, Poal Cairo, Horace Cohen, Peter Bolhuis, Tim Murck, Guido Den Broeder, Ryanne van Dorst.
Release
17.04.2019
Release NL
18.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Arne Toonen | Cast: Waldemar Torenstra (Jurre de Cock), Tygo Gernandt (Tonnie Montijn), Lisa Smit (Pien), Fedja van Huêt (Bob Donkers), Robert de Hoog (Siem Looder), Loes Luca (Louise), Horace Cohen (Baks), Ruben van der Meer (Van Kemenade), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2019

De beste en/of populairste schrijvers komen uit de praktijk. Dit verklaart wellicht waarom de boeken van oud-politierechercheur Appie Baantje zo geliefd zijn bij het lezerspubliek. De naam Baantjer is een begrip geworden en dat gaat ook op voor de op zijn boeken gebaseerde televisieserie die van 1995 tot en met 2006 te zien was. Baantjers boeken over rechercheur De Cock en zijn rechterhand Vledder verliepen altijd volgens een vast stramien en eindigden steevast in een aha-moment waardoor de fictieve rechercheur de moord kon oplossen.

Overigens is geen enkele aflevering van de tv-serie daadwerkelijk een directe vertaling van een boek van Baantjer geweest. Van de prettige oubolligheid van de serie is geen spoor te bekennen in de 'prequel' Baantjer het Begin naar regie van Arne Toonen. De ruwe politiefilm, die zich afspeelt in de vroege jaren tachtig in de week voordat Beatrix de troon bestijgt, toont ons een jonge ambitieuze Jurre de Cock die vanaf het brave Urk is afgereisd om zich het harde politievak aan de Amsterdamse Warmoesstraat aan te leren.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Baantjer het Begin

acties