The Sun Is Also a Star (2019)

Love is a Universe All of Its Own

Een dag voordat ze naar Jamaica wordt uitgezet, vindt Natasha de liefde: jeugdige romance in een bijzonder eigentijds jasje.
play

5,6 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Student en romanticus Daniel Bae en de in Jamaica geboren pragmaticus Natasha Kingsley ontmoeten elkaar op een magische dag in New York. Vonken vliegen er onmiddellijk vanaf tussen deze twee vreemdelingen, die elkaar misschien nooit hadden ontmoet als het lot niet had geholpen. Maar is het lot voldoende om de prille liefde over te laten gaan in ware liefde? Met slechts enkele uren op de klok in wat haar laatste dag in de VS lijkt te zijn, vecht Natasha net zo hard tegen de uitzetting van haar familie als ze vecht tegen haar ontluikende gevoelens voor Daniel.

Regie
Ry Russo-Young
Cast
Yara Shahidi, Gbenga Akinnagbe, Keong Sim, Cathy Shim, Faith Logan, Charles Melton, Kay Day, Annie Pisapia, Jake Choi, Assibey Blake, Miriam A. Hyman, Anais Lee, Camrus Johnson, Matt Post, Matthias Sebastiun Garry.
Release
16.05.2019
Release NL
16.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Ry Russo-Young | Cast: Yara Shahidi (Natasha Kingsley), Charles Melton (Daniel Bae), John Leguizamo (de advocaat), Jake Choi (Charlie Bae), Gbenga Akinnagbe (Samuel Kingsley), Miriam A. Hyman (Patricia Kingsley), Keong Sim (Dae Hyun Bae), Cathy Shim (Min Soo Bae), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2019

De zon is ook een ster, dat is typisch zo'n uitspraak die je verwacht uit de mond van een negenjarig neefje dat te veel boeken leest om populair te zijn op school. Met die associatie een romantische coming-of-agefilm over jongvolwassenen instappen voorspelt weinig goeds. Maar het zorgt ook voor een mooi verrassingseffect. The Sun Is Also A Star is misschien wel de meest oprechte en waarheidsgetrouwe film over jonge liefde van dit jaar.

Zoals wel vaker in dit genre, begint The Sun Is Also A Star met een gewichtig klinkende voice-over. Maar dan wel met een uitspraak van populair wetenschapper Carl Sagan, bekend van de originele Cosmos-serie, oftewel iemand die wel over enige poëtische wijsheid beschikt. De vertelstem is van Natasha, een zwarte achttienjarige met een voorliefde voor sterrenkunde. Haar boodschap: hoeveel verschil één dag kan maken in een mensenleven.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Sun Is Also a Star

acties