The Sun Is Also a Star (2019)

Love is a Universe All of Its Own

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

The Sun Is Also a Star is een nieuw romantisch drama geregisseerd door Ry Russo-Young, de regisseur van You Won´t Miss Me en Before I Fall. De film is ook gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Nicola Yoon.

De film gaat over het meisje Natasha Kingsley (Yara Shahidi). Ze is erg realistisch en gelooft dat alles met wetenschap en feiten gebeurd en kan worden verklaard. Zo gelooft ze niet in liefde of het lot
Wanneer de culturele romanticus Daniel Bae (Charles Melton) haar dan redt, voelen de twee wel wat voor elkaar. Daniel denkt dat het lot ze samen heeft gebracht, maar Natasha wil dit niet geloven. Ze geeft Daniel één dag om dit te bewijzen, maar dit doet ze eigenlijk omdat ze gehoord heeft dat ze en haar gezin niet langer in Amerika mogen blijven. Natasha heeft dus nog één dag om iets tegen de uitzetting proberen te doen. Haar gevoelens voor Daniel moet ze zo ook zien te negeren, want zoiets als een zielsverwant bestaat volgens de wetenschap niet.

Nicola Yoon heeft haar boek een beetje gebaseerd op haar eigen relatie, want net als de personages zijn ze en haar man ook van Aziatisch en Jamaicaanse afkomst. Zo had ze net als de personages in de film ook een botsing van culturen in haar relatie. Geen van hun hebben dan immigratie problemen gehad. Dit heeft ze alleen voor het verhaal erbij bedacht.

Ondanks dat de film wat anders is vergeleken het boek kan de film voor volwassen kijkers wel wat bekend overkomen. Dit komt omdat de film wat lijkt op de films The Big Sick en Serendipity. Deze film is zo net als het boek wat meer gericht tot tieners.
In het verhaal van de film gebeuren ook veel dingen vaak wat te toevallig, waardoor het verhaal van de film wat vooruit gaat. Voor volwassen kijkers kan dit na de zoveelste keer wel als wat ongeloofwaardig overkomen.

Het verhaal van de film speelt zich af in New York en de film is op een mooie manier in beeld gebracht. Zo heeft de film wel wat beelden van de mooie bekende locaties en komt het soms net over als een fotografische toeristenreis door New York. Sommige van deze scenes zijn wel bedoelt als romantische scenes waar de twee hoofdpersonages elkaar voor een lange tijd romantisch aankijken. Deze scenes lijken wel iets te lang doorgaan zodat de nummers die tijdens deze scenes wordt afgespeeld ook voor een grotendeel helemaal te horen zijn.

De chemie tussen de twee hoofdrolspelers komt goed naar voren in de film. Beide zijn wel meer bekend als tv-acteurs uit verschillende tv-series. Dit valt soms wel wat terug te zien aan hun acteerwerk en dan vooral in scenes waar de twee niet echt in samen acteren. Tieners zullen zich hier waarschijnlijk niet zo aan irriteren, maar oudere kijkers misschien wel. Zo kunnen sommige oudere kijkers de relatie in de film soms niet altijd even serieus nemen. De twee hoofdrolspelers zouden volgens de film ook in hun laatste jaar op de middelbare school zitten, maar door de oudere leeftijd van de acteurs lijkt het meer alsof ze al studenten zijn.