Booksmart (2019)

Getting Straight A's. Giving Zero F's.

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Booksmart is een nieuwe komedie geregisseerd door Olivia Wilde. Dit is de eerste bioscoopfilm die ze heeft geregisseerd. Hiervoor heeft ze alleen wat korte muziek filmpjes geregisseerd. Verder is ze meer bekend als actrice.

De film gaat over de twee beste vriendinnen en medestudenten Amy (Kaitlyn Dever) en Molly (Beanie Feldstein). De twee hebben hun gehele middelbare school periode zich netjes gedragen, hun huiswerk gedaan en goede cijfers behaald. Zo verwachten ze dat ze op betere universiteiten kunnen komen vergeleken met de rest van hun klasgenoten.
Wanneer ze later leren dat hun klasgenoten ook in aanmerkingen komen voor deze universiteiten zonder zulke nette schoollevens te hebben gehad op de middelbare school realiseren de twee zich dat ze vele feesten onnodig zijn misgelopen. Ze hebben nog een avond voor hun diploma uitreiking en besluiten om in deze ene avond zoveel mogelijk verkeerde en feestelijke dingen te doen om de gemiste kansen toch nog even mee te maken.

Met deze komedie waarin de personages zich ontwikkelen om van de middelbare school naar de universiteit te gaan, krijgt Olivia Wilde een kans om haar eerste geregisseerde bioscoopfilm vanuit verschillende hoeken naar voren te brengen. Zo heeft ze de kans gekregen om verschillende genres in beeld te brengen zoals komedie, drama en zelfs animatie.

Bij vele situaties of introducties van nieuwe personages wordt wel een moderne popmuziek nummer afgespeeld om extra duidelijk de sfeer van de situatie of de persoonlijkheid van het personage aan te geven. Bij de eerste paar keren helpt dit de kijkers bij de verdere uitleg van de situatie of om te begrijpen aan wat voor een nieuwe personage ze worden geïntroduceerd, maar als dit later in de film voor de zoveelste keer gebeurt, komt het wel wat onnodig en te herhaaldelijk over.

De twee hoofdrolspelers komen realistische over als beste vrienden. Het is leuk om te zien hoe de personages nieuwe situaties en activiteiten beleven en hier van leren. Ze komen ook goed over als middelbare scholieren, maar soms zijn hun personages en hun acties wel wat te overdreven gedaan of geschreven.