Booksmart (2019)

Getting Straight A's. Giving Zero F's.

Een verfrissende en grappige komedie met het hart op de goede plaats.
play

7,5 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Twee supersterren en beste vrienden realiseren zich dat ze minder gewerkt zouden moeten hebben en meer plezier hadden moeten hebben. Om maar niet te kort te komen, besluiten ze ineens los te gaan.

Regie
Olivia Wilde
Cast
Jason Sudeikis, Billie Lourd, Lisa Kudrow, Will Forte, Kaitlyn Dever, Skyler Gisondo, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Mason Gooding, Diana Silvers, Eduardo Franco, Molly Gordon, Andrea Susan Bush, Noah Galvin, Nico Hiraga, Victoria Ruesga, Michael Patrick O'Brien, Austin Crute.
Release
16.04.2019
Release NL
27.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivia Wilde | Cast: Kaitlyn Dever (Amy), Beanie Feldstein (Molly), Jason Sudeikis (Principal Brown), Lisa Kudrow (Charmaine), Will Forte (Doug), Skyler Gisondo (Jared), Diana Silvers (Hope), Billie Lourd (Gigi), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2019

Molly en Amy zijn niet populair op de middelbare school, maar dat kan ze weinig schelen. De twee meiden zijn in het weekend te vinden in de bibliotheek, en niet op de huisfeesten die hun klasgenoten geven. Maar dat is niet erg, want aan het eind van hun schooltijd zullen zij vertrekken naar prestigieuze universiteiten, terwijl hun leeftijdsgenoten achterblijven op tweederangsscholen. Wanneer Molly er de dag voor de diploma-uitreiking achterkomt dat ook hun zuipende jaargenoten naar topscholen vertrekken, beseffen ze dat ze hun hele middelbareschooltijd aan zich voorbij hebben laten gaan. En wat zit er dan op? Juist, nog één avond alles inhalen wat ze al die jaren gemist hebben.

Booksmart is het regiedebuut van Olivia Wilde en een opvallende keuze voor de actrice om mee te beginnen. Het genre van de middelbareschoolkomedie heeft sinds Superbad in 2007 weinig vernieuwende films opgeleverd en qua plot lijkt ook deze film weer naadloos in het rijtje van mislukte opvolgers van die klassieker van twaalf jaar terug te passen. Niets is echter minder waar: Booksmart is slim, innovatief, grappig en heeft het hart op de juiste plaats. Dat is niet zozeer te danken aan de creatieve regie van Wilde, die een capabele, maar onopvallende prestatie aflevert (op één bijzonder innovatieve stop-motionscène na). De kracht van de film ligt met name in het script en de cast.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Booksmart Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.