nu in de bioscoop

Last Christmas (2019)

sometimes you've just gotta have faith

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Last Christmas is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Paul Feig, de regisseur van Bridesmaids, Spy en The Heat.

De film gaat over de jonge Kate (Emilia Clarke), die een zware periode achter haar rug heeft, waardoor ze nu wat humeuriger door het leven gaat. Zo werkt ze bijvoorbeeld als kers elf in een kerstwinkel, terwijl ze liever haar geld zou willen verdienen als zelfstandige zangeres of een zangeres in een kerstkoor. Wanneer ze de mysterieuze jongen genaamd Tom (Henry Golding) ontmoet, lijkt haar leven een positieve wending te krijgen. Kate blijft Tom zo steeds weer tegenkomen en zo begint de chemie tussen de twee te groeien, waardoor Kate verliefd op Tom begint te worden.

Deze film is een wat vroege romantische kerst komedie, die voor een lange tijd goed blijft overkomen met het verhaal van de film. De film bevat wel een plot twist, maar deze is wel wat voorspelbaar. De twist komt eerste op een mooie manier over in de film. Helaas wordt de film verder ook gevuld met extra losstaande verhaallijnen die bijvoorbeeld over de problemen van andere personages gaan of politieke berichten om de film wat actueler te maken. Door al deze extra verhaallijnen lijkt de film zich ineens niet meer zo op het hoofdverhaal over de relatie tussen Kate en Tom te concentreren. Ze hadden deze film beter iets eerder kunnen eindigen en al deze extra verhaallijnen uit de film kunnen laten voor een beter verhaal en afsluiting.

De titel van de film is gebaseerd op het gelijknamig lied van Wham!. Deze film is verder ook gevuld met bekende liedjes van de band en andere van de leadzanger George Michael. Met al deze muziek en andere kerstelementen proberen ze je met deze film alvast in een kerststemming te krijgen, maar we zitten pas in het begin van november. Hierdoor komen deze pogingen om je alvast in de kerststemming te krijgen wat te vervroegd over. Ze hadden deze film beter een maand later kunnen uitbrengen in de bioscopen.