Last Christmas (2019)

sometimes you've just gotta have faith

Kerst is de tijd voor romkoms en deze van Paul Feig met een scenario van Emma Thompson is allercharmantst.
play

5,8 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigd Koninkrijk

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen - zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je de gewoon naar je hart luisteren...

Regie
Paul Feig
Cast
Emma Thompson, Emilia Clarke, Michelle Yeoh, Peter Serafinowicz, Henry Golding, Boris Isakovic, David Mumeni, Patti LuPone, Peter Mygind, Rob Delaney, Lydia Leonard, Max Baldry, Nasir Jama, Ingrid Oliver, Rebecca Root, Margaret Clunie, Joakim Skarli, Lucy Miller, Michael Addo, Sue Perkins, John-Luke Roberts, Ranjit Singh Shubh, Bilal Zafar, Rodrig Andrisan, Liran Nathan.
Release
07.11.2019
Release NL
07.11.2019
Release DVD
15.04.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Cast: Emilia Clarke (Kate), Henry Golding (Tom), Emma Thompson (Petra), Michelle Yeoh (Santa), Lydia Leonard (Marta), e.a.| Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2019

Als één genre het lekker doet met de feestdagen dan is het de romantische komedie. Een goede mix van een lach en een traan, prettige misverstanden, fijne acteurs en heerlijk voorspelbare verhaallijnen: bij de romkom ben je al snel wat milder gestemd. Toch is er ondanks de vaste ingrediënten wel degelijk een onderscheid te maken tussen een romkom die je tijd verspilt en een romkom die je je vrienden aan kunt raden.

In deze laatste categorie valt het Britse Last Christmas van Paul Feig, de man achter Bridesmaids, Spy en de meest recente Ghostbusters. Je kunt dus gerust stellen dat de regisseur wel overweg weet met het komediegenre. Dit keer schudt hij wat minder grappen uit zijn mouw en laat hij romantiek en lichtvoetig drama de boventoon voeren. De meeste komische momenten komen van stuntelaar en hoofdpersonage Kate.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Last Christmas

acties