Før frosten (2018)

Uiterst degelijk gemaakt Deens drama over een man die zijn land, boerderij, vee, dochter en eigenlijk ook zijn ziel verkoopt.
play

6,4 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Denemarken
104 Min Denemarken

Denemarken, 1850. Terwijl de winter zijn intrede doet dreigen een boer op leeftijd, Jens, en zijn familie een hongerdood te sterven. Met het vooruitzicht op wederom een harde en onverbiddelijke winter, besluit Jens zijn dochter te laten trouwen met de zoon van zijn buren. Maar wanneer een rijke boer uit de omgeving Jens’ land wil kopen, ziet hij dit als een mogelijkheid op een wellicht nog betere toekomst.

Alt titel
Before the Frost
Regie
Michael Noer
Cast
Jesper Christensen, Magnus Krepper, Ghita Nørby, Gustav Dyekjær Giese, Kristian Halken, Martin Greis, Gustav Möller, Clement Black Petersen, Oscar Dyekjær Giese, Clara Rosager, Adam Fischer, Jens Brenaa, Elliott Crosset Hove, Bertil De Lorenzi, Rasmus Hammerich, Rasmus Møller, Kristian Hedegaard-Petersen, Palle Kvist.
Release
07.09.2018
Release NL
17.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Noer | Cast: Jesper Christensen (Jens), Clara Rosager (Signe), Magnus Krepper (Gustav), Ghita Nørby (Agnes), Elliott Crosset Hove (Peder), e.a.| Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2018

Dat het boer Jens bij aanvang van Før Frosten (Before the Frost) niet bepaald voor de wind gaat, is al snel duidelijk. Wanneer je slechts drie koeien hebt en er daarvan noodgedwongen een moet verkopen, zijn je vooruitzichten niet best. De oogst blijkt te zijn mislukt en met de winter in aantocht, ziet hij het somber in voor zichzelf, zijn dochter en zijn inwonende kleine neefje. Wanneer hij daags na de verkoop van de koe de zondagsmis bezoekt, wordt hem verzocht achterin de kerk plaats te nemen. De bankjes voorin zijn immers bedoeld voor boeren met meer land, vee en aanzien. Welkom op het Deense platteland anno 1850. Reken maar niet op een feelgoodfilm.

De oude Jens wekt in alles de indruk dat dit niet zijn eerste periode van tegenslag is. Waarschijnlijk heeft hij het zijn hele leven moeilijk gehad, maar in plaats van eraan gewend te zijn geraakt, is hij moegestreden door het idee dat zijn situatie nooit beter zal worden. Bij Jens' buren gaat het niet veel beter, waarmee zich een gezamenlijke oplossing presenteert: een huwelijk tussen zijn dochter en de buurjongen (komt mooi uit: die zijn toch verliefd op elkaar) en vervolgens samen het land bewerken. Het akkoord wordt bereikt en de handen geschud. Het zal nog steeds moeilijk worden, maar samen staan de twee families sowieso sterker dan alleen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Før frosten

acties