Gestileerd speelfilmdebuut van Ena Sendijarevic, waarin een meisje terugkeert naar Bosnië om haar zieke vader op te zoeken.
play

6,6 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Bosnië en Herzegovina
91 Min Nederland

Snelle seks of eeuwige liefde, iPhone of wilde natuur, Europees paspoort of Joegoslavische ziel? De Nederlandse tiener Alma brengt een snikhete zomer door in Bosnië, het geboorteland van haar ouders. Maar niets gaat zoals verwacht. Vastberaden om een connectie met haar vaderland te maken, komt ze van de ene absurde en vervreemdende situatie in de andere terecht

Regie
Ena Sendijarevic
Cast
Sara Luna Zoric, Alena Dzebo, Ernad Prnjavorac, Lazar Dragojevic.
Release
26.01.2019
Release NL
23.05.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Ena Sendijarevic | Cast: Sara Luna Zoric (Alma), Lazar Dragojevic (Denis), Ernad Prnjavorac (Emir), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2018

Hoe is het om constant tussen twee werelden te moeten leven? Met haar eerste lange speelfilm probeert Ena Sendijarevic antwoord te geven op deze vraag. Hoofdpersonage Alma, op de ingewikkelde leeftijd tussen vrouw en meisje in, weet niet of ze Bosnisch of Nederlands is. Met fascinerend camerawerk weet Sendijarevic vorm te geven aan een roadmovie door Bosnië waarin een constante clash is tussen deze verschillende werelden.

Alma's vader ligt in het ziekenhuis in Bosnië en ze is van plan hem op te zoeken. Ze laat haar moeder achter in Nederland en verblijft bij haar neef Emir die haar moet helpen haar zieke vader te bezoeken. In het midden blijft wat voor werk Emir doet, maar vermoedelijk is dit iets in de criminaliteit. Als Alma een goede vriend van Emir, Denis, ontmoet ontstaat een romance tussen de twee. Ondertussen hangt Alma maar wat rond in de stad en lijkt Emir niet van plan om Alma te helpen haar vader te vinden. Alma besluit dan maar zelf op pad te gaan. Wat volgt is een reis door Bosnië waarin een constante wrijving is tussen de culturen. Emir is verknocht aan Bosnië en weigert het land te verlaten, terwijl Denis juist op zoek is naar een meisje uit een westers land om hem mee te nemen. Deze liefde voor het Oosten en Westen is precies waarin Alma ook gevangen zit.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Take Me Somewhere Nice

acties