Ballon (2018)

For freedom they risked it all

Spannende film over twee families die de DDR proberen te ontvluchten in een luchtballon.
play

6,7 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Duitsland
125 Min Duitsland

Zomer 1979 in Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben een gewaagd plan. Ze willen met een zelfgemaakte luchtballon vluchten van de DDR naar het Westen. Zelfs wanneer de ballon gebouwd is, blijft de vader Günter Wetzel tegen de ontsnapping. Hij is bang dat de ballon te klein is. Met vier mensen begint de familie Strelzyk aan het levensbedreigende avontuur.

Regie
Michael Herbig
Cast
Thomas Kretschmann, David Kross, Alicia von Rittberg, Sebastian Hülk, Jonas Holdenrieder, Karoline Schuch, Emily Kusche, Ronald Kukulies, Ulrich Brandhoff, Christian Näthe, Tilman Döbler, Friedrich Mücke, Ben Teichmann, Till Patz, Gernot Kunert.
Release
27.09.2018
Release NL
18.07.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Herbig | Cast: Friedrich Mücke (Peter Strelzyk), Karoline Schuch (Doris Strelzyk), David Kross (Günter Wetzel), Thomas Kretschmann (Oberstleutnant Seidel), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2018

In 1979 vluchtten twee families van Oost-Duitsland naar West-Duitsland in een luchtballon. De media pikten deze ontsnappingspoging al snel op als de meest spectaculaire ontsnapping uit de DDR. In 1982 kwam Disney al met de verfilming Night Crossing. Nu is er veertig jaar na dato ook een Duitse versie van deze tot de verbeelding sprekende vluchtpoging. Regisseur Michael Herbig heeft een thriller gecreëerd waarbij het vooral draait om de spanning van de ontsnapping.

De families Strelzyk en Wetzel vatten het idee op om de DDR te ontvluchten op een wel heel eigenzinnige wijze. Ze willen ervandoor in een luchtballon. Met vier volwassenen en vier kinderen zijn ze van plan om zo over de grensovergang te komen. Als de wind goed staat besluiten ze een poging te wagen. Helaas stranden ze een paar honderd meter voor de grens. De Stasi krijgt snel lucht van het mislukte plan en start een grondig onderzoek. Met de hete adem in de nek moeten de twee families nu alles op alles zetten om ongezien aan de ballon te werken om alsnog te kunnen ontsnappen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ballon

acties