En affære (2018)

She's 42. He's 16. Is age just a number?

5,5 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Noorwegen
92 Min Noorwegen

Anita (Andrea Bræin Hovig) is tweeënveertig, woont in een klein plaatsje in Noorwegen samen met haar man en heeft een weinig sprankelend huwelijk. Wanneer ze met haar nieuwe baan als gymdocente op een middelbare school start, is haar achttienjarige leerling Marcus (Tarjei Sandvik Moe) meteen gecharmeerd van haar. Al snel komt ze erachter dat hij geobsedeerd is door haar en wordt ook Anita’s verlangen naar hem steeds groter. Na enkele brutale, door lust gedreven ontmoetingen, verliest Marcus zijn interesse in Anita en krijgt hij een relatie met een jonge, knappe klasgenote. De paniek slaat toe bij Anita, die oprecht gelooft dat zij voor elkaar bestemd zijn. Een waar drama ontvouwt zich, onder andere in chantage.

Alt titel
An Affair
Regie
Henrik Martin Dahlsbakken
Cast
Agnes Kittelsen, Andrea Bræin Hovig, Carsten Bjørnlund, Anneke von der Lippe, Tone Beate Mostraum, Anders T. Andersen, Mads Ousdal, Ingjerd Egeberg, Marit Andreassen, Maria Bock, Kristin Zachariassen, Helga Guren, Tarjei Sandvik Moe, Mattis Herman Nyquist, Isabel Beth Toming.
Release
29.09.2018
Release NL
22.08.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Henrik Martin Dahlsbakken| Cast: Andrea Bræin Hovig (Anita), Tarjei Sandvik Moe (Markus), Anneke von der Lippe (Unni), Carsten Bjørnlund (Hasse), Agnes Kittelsen (Henriette), e.a.| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2018

Zelfs in een tijd waarin seksuele intimiteiten en ongelijke relaties op de werkvloer voortdurend onderwerp van gesprek zijn, brengt het nieuws geregeld het klassieke verhaal van een docent die is ontslagen vanwege gerommel met een leerling. Zelfs bij degenen wier werk het is jonge mensen kennis en vaardigheden bij te brengen blijkt ratio soms ver te zoeken. Een relatie tussen leerling en leerkracht kan weliswaar van beide kanten geheel vrijwillig zijn, maar laatstgenoemde blijft verantwoordelijk en is in veel gevallen zelfs strafbaar. Je zou dus denken dat er nogal wat rondgaat in het hoofd van iemand die willens en wetens deze professionele grens overschrijdt, maar afgaand op het Noorse drama An Affair valt dat wel mee. Hierin begint de grijze massa pas in beweging te komen wanneer de affaire eenzijdig wordt beëindigd.

De titulaire affaire komt veertiger Anita nogal aanwaaien. Ze is nog maar nauwelijks begonnen als gymnastiekdocent of een van haar leerlingen begint serieuze avances te maken. Het begint nog ietwat onschuldig (om niet te zeggen oubollig) met een bos bloemen voor haar deur, maar daarna worden de tekenen van affectie dusdanig serieus dat leerling Markus steeds meer op een stalker lijkt. Maar blijkbaar heeft Anita geen enkele moeite met dergelijke opdringerigheid. Wanneer hij haar ongevraagd een 'dick pic' stuurt, reageert ze niet met walging maar is ze gecharmeerd. De film laat er geen twijfel over bestaan dat het initiatief voor de verhouding van hem komt, maar de terughoudendheid die je van een volwassen vrouw zou mogen verwachten is bij Anita grotendeels afwezig. Wanneer ze zich voor het eerst heeft overgegeven aan Markus, is er na afloop geen berouw of angst, maar wordt er vrolijk gegiebeld.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

En affære

acties