Le grand bain (2018)

Middelmatige verfilming van een stelletje middelbare mannen dat zich op synchroonzwemmen stort.
play

6,0 details

  • 122 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • België
  • Frankrijk
122 Min België

Bertrand, Marcus, Simon, Laurent en Thierry trainen onder de autoriteit van Delphine - de voormalige glorie van de zwembaden. Samen zijn ze vrij en behulpzaam naar elkaar toe. Ze proberen door te breken in een discipline die traditioneel aan vrouwen toebehoorde: synchroonzwemmen.

Alt titel
Sink or Swim
Regie
Gilles Lellouche
Cast
Virginie Efira, Mathieu Amalric, Benoît Poelvoorde, Guillaume Canet, Leïla Bekhti, Jean-Hugues Anglade, Jonathan Zaccaï, Marina Foïs, Philippe Katerine, Mélanie Doutey, Noée Abita, Alban Ivanov, Claire Nadeau, Félix Moati.
Release
13.05.2018
Release NL
11.04.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Gilles Lellouche | Cast: Matthieu Amalric (Bertrand), Guillaume Canet (Laurent), Benoît Poelvoorde (Marcus), Jean-Hugues Anglade (Simon), Virginie Efira (Delphine), Marina Foïs (Claire), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2018

In 2008 komt de Zweedse komedie Allt Flyter uit, waarin een groep middelbare mannen aan synchroonzwemmen gaat doen en het tot nationaal team weet te schoppen. In 2010 neemt de Zweeds-Britse documentaire Men Who Swim hetzelfde waargebeurde verhaal als uitgangspunt. Nog geen decennium laten verschijnen in hetzelfde jaar een Engelse en een Franse speelfilm rond dit thema: Swimming with Men en Le Grand Bain. Zo zijn er opeens vier films rond een sport waarvan het grote publiek waarschijnlijk niet wist dat het daar behoefte aan had. Le Grand Bain is een bij vlagen geslaagde versie met de nodige grappige momenten.

Bertrand zit in een depressie en is daardoor zijn baan kwijt. Zijn dag bestaat uit het wegwerken van medicatie en liggend op de bank Candy Crush spelen, terwijl zijn vrouw naar haar werk is en zijn twee kinderen naar school. Als Bertrand zijn dochter naar het zwembad brengt, valt zijn oog op een groep middelbare mannen die in het water spartelen, terwijl een mooie jonge Française vanaf een duikplank de mannen poëzie voorleest. Bertrand besluit zich aan te sluiten bij deze groep en komt er al snel achter dat het naast synchroonzwemmen vooral een praatgroep is. Alle mannen in de groep hebben problemen met hun familie, mentale gezondheid of financiën. Om al deze sores te overwinnen besluit de groep zich aan te melden voor het wereldkampioenschap synchroonzwemmen voor mannen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Le grand bain

acties