Nocturne (2019)

Wát een stilistische vondst: film noir wordt heruitgevonden als een middel om de worsteling van de filmmaker zichtbaar te maken.
play

6,4 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Nederland
80 Min Nederland

In Nocturne volgen we Alex. Hij is een jonge, ambitieuze filmmaker die zijn debuut maakt. Hij heeft haast. Zijn producenten zitten hem op z'n nek. De crew heeft overal vragen over. Die nacht, waarin Alex nog een scène moet opnemen, staat of valt het project. Alles komt bij elkaar en het is aan Alex om te proberen daarin iets te vinden om te slagen als regisseur.

Regie
Viktor van der Valk
Cast
Reinout Scholten van Aschat, Bart Slegers, Vincent van der Valk, Bien de Moor, Ellen Parren, Tom De Wispelaere, Simone van Bennekom, Jos Smit, Lien Wildemeersch.
Release
28.01.2019
Release NL
09.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Viktor van der Valk | Cast: Vincent van der Valk (Alex), Reinout Scholten van Aschat (Ferdinand), Simone van Bennekom (Anna), Tom Dewispelaere (Michael), Bien de Moor (moeder), Bart Slegers (Serge), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2019

Durf het maar: een fictiefilm beginnen met een voice-over die over de filmmakers zelf vertelt. De illusie dat de kijker een filmlengte lang toetreedt tot een andere wereld wordt meteen al doorgeprikt. Een regisseur moet ijzersterk in zijn schoenen staan om daarmee weg te komen, en dan is dit bovendien de eerste lange speelfilm van Viktor van der Valk. Hij speelt het nog klaar ook! Want leuk pretentieus kan best lekker zijn.

Nocturne gaat over de zoektocht van een fictieve filmmaker. Jonge regisseur Alex moet een nachtscène opnemen, maar hij heeft nog steeds niet uitgedokterd wat hij precies met zijn film wil zeggen. Intussen hijgen de producent en zijn crew heel erg in zijn nek: hoe nu verder, Alex? Hij kan de druk niet aan. Alex ontsnapt van de set. Hij ontmoet zijn zieke moeder, de liefde die hij opoffert voor zijn filmcarrière en een mysterieuze dubbelganger die aan elke vorm van artistiek compromis een broertje dood heeft. Intussen heeft Alex de geldschieters op de hielen, want die willen waar voor hun centen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Nocturne Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Nocturne

acties