Een emotioneel beladen film die je vanaf de eerste minuut naar de keel grijpt. Uiteraard geserveerd met een Marvelsausje.
play

6,6 details

  • 161 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
161 Min Verenigde Staten

In Marvel Studios’ 'Black Panther: Wakanda Forever', strijden koningin Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) en de Dora Milaje (waaronder Florence Kasumba) na de dood van Koning T’Challa om hun koninkrijk te beschermen tegen bemoeizuchtige wereldmachten. Terwijl de Wakandans proberen hun nieuwe hoofdstuk te omarmen, zijn de strijders genoodzaakt zich te herenigen met War Dog Nakia (Lupita Nyong'o) en Everett Ross (Martin Freeman) en samen een nieuwe koers voor het koninkrijk Wakanda te bepalen.

Regie
Ryan Coogler
Cast
Chadwick Boseman, Martin Freeman, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Dominique Thorne, Letitia Wright, Daniel Kaluuya, Tenoch Huerta, Danai Jekesai Gurira, Lake Bell, Richard Schiff, Isaach De Bankolé, Winston Duke, Florence Kasumba, Michaela Coel, María Mercedes Coroy, Shiquita James, Dan Matteucci, Alex Livinalli, Aleks Alifirenko Jr., Grace Junot, Mabel Cadena, Dorothy Steel, Jarrell Pyro Johnson, Shalet Monique, Curtis Bannister, Kamaru Usman, Janeshia Adams-Ginyard.
Release
09.11.2022
Release NL
09.11.2022
Release DVD
16.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan Coogler| Scenario: Ryan Coogler, Joe Robert Cole| Cast: Letitia Wright (Shuri), Angela Bassett (Ramonda), Danai Gurira (Okoye), Tenoch Huerta (Namor), Lupita Nyong'o (Nakia), Winston Duke (M'Baku), Dominique Thorne (Riri Williams), Martin Freeman (Everett Ross), e.a. | Speelduur: 161 minuten | Jaar: 2022

Het met drie Oscars bekroonde Black Panther is volgens critici een van de beste Marvelfilms ooit gemaakt. De film was baanbrekend in zijn opzet en of je het nou eens bent met de critici of niet, de maatschappelijke betekenis was onmiskenbaar. De verwachtingen voor het vervolg zijn dan ook hooggespannen. Kan Wakanda Forever de critici wederom bekoren? De film is tevens de afsluiter van fase vier van het Marvel Cinematic Universe. Het is spijtig dat juist de fase die draaide om de introductie van nieuwe personages moet eindigen met het afscheid van een oud personage.

In plaats van de gebruikelijke bombastische Marvel openingstune ditmaal een oorverdovende stilte. Wakanda is in rouw om het verlies van koning T'Challa en het begin van de film staat ten dienste van het nemen van afscheid. Van het Black Panther-personage, maar ook van de man achter het masker. Een ontroerend begin dat hard binnenkomt, en een prachtig laatste eerbetoon aan Chadwick Boseman. Van meet af aan is duidelijk dat Wakanda Forever niet een standaard superheldenfilm wordt.

alle artikelen (205)

Black Panther: Wakanda Forever Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Black Panther: Wakanda Forever

acties