DVD RELEASE

That Pärt Feeling (2019)

Documentary about the most celebrated composer of our time

Zweverige documentaire stijgt niet uit boven zijn geprezen hoofdpersoon.
play

5,6 details

  • 75 Min
  • Documentaire
  • Nederland
75 Min Nederland

De briljante componist Arvo Párt aan het werk. Hij kijkt hoe muzikanten zijn muziek spelen, om te kijken oif het wel eer aan doet.

Regie
Paul Hegeman
Cast
Alain Gomis, Candida Thompson, Arvo Pärt, Tõnu Kaljuste, Marcel Mandos, Marcus van den Munckhof, Jirí Kylian, Ralph van Raat, Kara-Lis Coverdale, Raoul Boesten, Daniel Reuss.
Release
26.02.2019
Release NL
28.02.2019
Release DVD
26.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Hegeman | Documentaire met: Arvo Pärt (componist), Tõnu Kaljuste (dirigent), Jiří Kylián (choreograaf), Ralph van Raat (pianist), Candida Thompson (violist en dirigent), Raoul Boesten (koordirigent), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2019

De sacrale muziekstukken van de Estse componist Arvo Pärt zijn net als hijzelf raadselachtig en ongrijpbaar. De gevierde musicus wordt doorgaans gezien als een kluizenaar. De Nederlandse filmmaker Paul Hegeman observeerde Pärt tijdens zijn intensieve samenwerking met het Cello Octet Amsterdam voor zijn documentaire Het Pärt Gevoel - Het Universum van Arvo Pärt. Hij probeert de man te duiden, maar met het zweverige commentaar van de kenners die Hegeman aanvoert, wil dat niet helemaal lukken.

De naam van Arvo Pärt zal niet bij iedereen direct een belletje doen rinkelen, maar kenners noemen hem één van de belangrijkste muziekschrijvers van onze tijd. Zijn werk is onder meer te horen in Hollywoodproducties als Foxcatcher en Avengers: Age of Ultron. Zijn composities worden vaak omschreven als meditatief en spiritueel en lijken de hemelpoorten te kunnen openen. In Het Pärt Gevoel zien we Pärt aan het werk bij het Cello Octet Amsterdam, een achtkoppig ensemble van cellisten die al jaren bevriend zijn en samenwerken met de grootmeester.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

That Pärt Feeling

acties