7,1 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
98 Min Frankrijk

Oost-Frankrijk. Het heden, in de stad Forbarch. Sinds zijn vrouw wegliep, heeft Mario alleen voor hun twee dochters gezorgd. Frida, 14, geeft hem er de schuld van dat haar moeder vertrok. De zeventienjarige Niki droomt van onafhankelijkheid. Mario wacht ondertussen tot zijn vrouw weer thuis komt.

Regie
Claire Burger
Cast
Bouli Lanners, Justine Lacroix, Cécile Rémy-Boutang, Jean-Claude Acquaviva, Antonia Buresi, Tiago Gandra, Laure Ballarin, Célia Mayer, Raymond Burger, Lorenzo Demanget.
Release NL
28.03.2019

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Filmtotaal Recensie

Regie: Claire Burger| Cast: Bouli Lanners (Mario Messina), Justone Lacroix (Frida Messina), Sarah Henochsberg (Niki), Cécile Rémy-Boutang (Armelle), Antonia Buresi (Antonia) e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2018

Ook al is er geen vechtscheiding, uit elkaar gaan is moeilijk en ingewikkeld. Zo op het eerste oog lijkt dat vooral de boodschap van het Franse C'est ça l'Amour, waarin Mario moet leren om te gaan met het feit dat hij verlaten is. Hij en zijn twee dochters. Althans, tot nader order. Gelukkig heeft de film uiteindelijk meer te zeggen dan alleen dat het leven verder gaat. Want anders had je net zo goed naar een poster kunnen staren met een tot de helft gevuld glas, ondertiteld: 'Halfvol!'.

Hoe het voelt tijdens een scheiding, als een van de twee het niet heeft zien aankomen, is dat er keihard op de rem wordt getrapt van één leven. En dat is precies wat je ervaart, wanneer Mario met onderdrukte wanhoop in de nabijheid van zijn ex probeert te blijven. Zij is lichttechnicus, dus wat doet hij? Hij auditeert bij een toneelstuk in het theater waar zij werkt. Volledig buiten zijn comfortzone, maar hij moet wel. Daarbij spreekt hij haar voicemail in met boodschappen die passief-agressiever zijn dan hij zelf lijkt door te hebben.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

C'est ça l'amour

acties