nu in de bioscoop

Mademoiselle de Joncquières (2018)

Luister je graag naar mensen die Frans praten? Dit is de film voor jou; ze doen het zelfs in kostuum!
play

6,5 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
109 Min Frankrijk

Het is 1750, Lodewijk XV regeert over het Franse koninkrijk. Marquis des Arcis, een beruchte rokkenjager, is hopeloos verliefd op Madame de La Pommeraye, een aantrekkelijke weduwe die teruggetrokken leeft. Jarenlang weet ze hem te weerstaan, tot ze uiteindelijk toegeeft aan haar geheime verlangen. De markies heeft echter al snel weer genoeg van haar. Na twee jaar stelt hij haar voor als vrienden uit elkaar te gaan. Madame de La Pommeraye is gek van verdriet en zint op revanche. Daarvoor huurt ze de hulp in van twee prostituees, Madame de Joncquières en haar twintigjarige, beeldschone dochter.

Regie
Emmanuel Mouret
Cast
Cécile De France, Edouard Baer, Natalia Dontcheva, Alice Isaaz, Laure Calamy, Gabrielle Atger, Edith Proust, Jean-Michel Lahmi, Manon Kneusé, Alban Casterman, Pierre Giraud, Corinne Valancogne, Emilie Aubertot, Juliette Laurent, Arnaud Dupont.
Release
07.09.2018
Release NL
23.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Emmanuel Mouret | Cast: Cécile de France (Madame de La Pommeraye), Edouard Baer (Le marquis des Arcis), Alice Isaaz (Mademoiselle de Joncquières), Natalia Dontcheva (Madame de Joncquières), Laure Calamy (Lucienne) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2018

Hoe vaak een goede vriendin haar ook waarschuwt, madame de La Pommeraye laat zich toch verleiden door de markies van Arcis. Hij heeft een slechte reputatie: de markies verovert de ene na de andere vrouw, om ze allemaal na luttele dagen weer aan de kant te schuiven. Nu is het anders. Met madame de La P. houdt hij het een stukje langer vol. Maar wanneer de verveling toeslaat, breekt hij haar hart. Ze gaan 'vriendschappelijk' uit elkaar, maar stiekem zint zij op wraak. En daarvoor schakelt ze de hulp in van een beeldschoon poppetje, mademoiselle de Joncquières.

Het is om en nabij 1750, wanneer dit verhaal van klassieke Franse Verlichtings-auteur Denis Diderot zich afspeelt, en dat zie je aan alles. Mooie prerevolutionaire kostuums bewegen stijfjes door een enorm, kleurloos landhuis en wisselen beleefdheden met elkaar uit. En om het interessant te maken, gaat daaronder een wereld van intrige en passies schuil. Alleen is de bovenlaag van omslachtig taalgebruik in Mademoiselle de Joncquières wel heel erg dik en duurt het lang voordat het interessante plot zich aandient.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mademoiselle de Joncquières

acties