Wild Rose (2018)

6,5 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Verenigd Koninkrijk

De muzikante en countryzangeres Rose-Lynn Harlan woont in Glasgow, waar ze reeds jarenlang droomt om haar troosteloze omgeving te ontvluchten en het te maken als superster in Nashville. Deze verwezenlijken verloopt echter niet van een leien dakje als je een veroordeelde vrouw bent, met enkelband, en single moeder van twee kindjes. Ze neemt een baan aan als huishoudhulp bij ene Susannah. Deze hoort het zangtalent waarover Rose-Lynn beschikt en besluit haar te helpen.

Regie
Tom Harper
Cast
Julie Walters, Sophie Okonedo, Jamie Sives, Craig Parkinson, Jessie Buckley, Tracy Wiles, Daniel Campbell, Gemma McElhinney, Ashley Shelton, Blair Kincaid, J. Thomas Bailey, Janey Godley, James McElvar, James Harkness, Jeffrey Wilkerson, Bob Harris, Patti Aagaard, Vanya Eadie.
Release
08.09.2018
Release NL
16.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Harper | Cast: Jessie Buckley (Rose-Lynn Harlan), Sophie Okonedo (Susannah), Julie Walters (Marion), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2018

Wat Los Angeles voor de film is, is Nashville voor de muziek: een bedevaartsoord. Voor de ultieme muzikant is Nashville de eeuwige plek van bestemming. Althans, voor de muzikant van wie het hart sneller gaat kloppen van straatmuzikanten en overvolle kroegen met livemuziek - alleen de gedachte dat Johnny Cash daar ooit rondliep is voor sommigen al voldoende. Want dat is Nashville voor de buitenstaander: een droom die mooier is dan al je andere dromen. Zo ook voor Rose-Lynn Harlan. Nashville, Tennessee is waar zij wil zijn, maar Glasgow, Schotland is de realiteit.

Rose-Lynn is een leuke verschijning. Met haar witte cowboylaarzen en joviale voorkomen is ze een aangename druktemaker. Het is duidelijk waar ze van houdt: countrymuziek (niet country én westernmuziek, "maar gewoon countrymuziek!" zoals zij zou verbeteren). "Wat zal ik je gezang in de ochtend missen", grapt een cipier wanneer Rose-Lynn na twaalf maanden haar cel verlaat. Dat betekent voor haar twee dingen: weer bij haar kinderen en moeder kunnen zijn, maar bovenal weer kunnen zingen, zuipen en dromen van een carrière in Nashville.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wild Rose

acties