Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is een nieuwe superhelden film in de Marvel filmserie. De film is geregisseerd end deels geschreven door Destin Daniel Cretton, de regisseur van Short Term 12 en Just Mercy.
De film gaat over Shaun (Simu Liu), die zijn verleden achter zich probeert te laten en gewoon samen met zijn beste vriend Katy (Awkwafina) van zijn leven wil genieten. Wanneer de mysterieuze organisatie the Ten Rings Shaun vindt, wordt hij gedwongen zijn verleden toch te confronteren. Hiervoor moet hij zijn geboortenaam Shang-Chi weer aannemen, om Katy en zijn zusje Xialing (Meng’er Zhang) te beschermen tegen de acties van the Ten Rings en hun leider Xu WenWu the Mandarin (Tony Chiu-Wai Leung) wie ook nog Shaun zijn vader is.
Deze film is de eerste superhelden film van Marvel met en Aziatische acteur in de hoofdrol. Verder brengen ze met deze film ook de Aziatische cultuur en vechtstijlen goed naar voren. Hiervoor hebben ze andere films zoals Crouching Tiger, Hidden Dragon als voorbeeld gebruikt. Fans van deze film kunnen wel momenten herkennen die terugverwijzen naar deze films. Ze brengen de vechtscènes waar personages elkaar met Aziatische vechtstijlen bevechten goed en vermakelijk in beeld. De kunst van de Aziatische vechtstijl wordt wel wat overschaduwt wanneer personages gebruik maken van meer bovennatuurlijke krachten in de film. Vechtscènes waarin dit gebeurt zijn minder spannende en vermakelijk dan de scenes waarin personages elkaar op meer normale manieren bevechten.
Op een moment komt de film ook over alsof je naar een live-action mix zit te kijken van de Aziatische animatieshows Pokémon en Avatar: The Last Airbender. Deze scenes zorgen voor wat extra komedie en zijn vooral vermakelijker voor jongere kijkers.
De filmsets en kostuums van de filmcast helpen ook goed met het overbrengen van de Aziatische cultuur in de film. De visuele effecten worden ook goed in de film gebruikt. Op een paar scenes na valt wel terug te zien dat ze voor de achtergrond een green screen hebben gebruikt, maar gelukkig is dit verder niet storend in de film. Bij sommige wezens valt ook terug te zien dat ze met CGI in de film zijn geplaatst, maar de meeste van deze wezens zijn meer voor komedie doeleinden bedoelt voor jongere kijkers. Op een paar actiescènes na zijn de 3D effecten in de film wat overbodig.
Het acteerwerk wordt door de filmcast goed gedaan. Simu Liu heeft via Twitter Marvel gevraagd om de rol te spelen, waarmee beide partijen snel een goede deal hebben gemaakt. Simu Liu komt goed en charismatisch over als de hoofdrol van de film en brengt verder de actiescènes op een geloofwaardige manier over. Samen met Awkwafina heeft hij ook een goede chemie in de film en samen zorgen ze voor goede passende humor. De komedie overschaduwt gelukkig ook niet alle serieuze of dramatische aspecten in de film wat bij andere Marvel films soms wel gebeurt. Tony Chiu-Wai Leung zet de schurk van de film ook op een goede en sympathieke manier neer, zodat je als kijker begrijpt waarom hij doet waar hij me bezig is. Deze film is voor hem ook pas zijn eerste Engelstalige rol in een Amerikaanse film. Ondanks dat dit pas zijn eerste keer is, levert hij toch goed en passend acteerwerk. Meng’er Zhang komt doordat ze niet zoveel tijd krijgt in de film, wel wat minder goed of aanwezig over in de film.