Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Marvel-film volgens het boekje, maar ook niet meer dan dat.
play

7,2 details

  • 132 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • Australië
132 Min Verenigde Staten

In Marvel Studios’ Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings moet Shang-Chi (gespeeld door Simu Liu) het verleden confronteren dat hij achtergelaten dacht te hebben, terwijl hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie wordt getrokken.

Regie
Destin Daniel Cretton
Cast
Michelle Yeoh, Awkwafina, Tony Leung Chiu Wai, Simu Liu, Florian Munteanu, Tsai Chin, Jodi Long, Stephanie Hsu, Wah Yuen, Andy Le, Ronny Chieng, Fala Chen, Paul He, James Dallas Liu, Kunal Dudheker.
Release
16.08.2021
Release NL
01.09.2021
Release DVD
02.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Destin Daniel Cretton | Scenario: Dave Callaham, Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham | Cast: Simu Liu (Shaun / Shang-Chi), Awkwafina (Katy), Tony Leung (Xu Wenwu), Meng'er Zhang (Xialing), Michelle Yeoh (Ying Nan), e.a.| Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2021

Net zoals Marvel Comics door de jaren heen flink heeft gedifferentieerd om ervoor te zorgen dat hun vele superhelden niet al te veel op elkaar gingen lijken, poogt Marvels filmdivisie steeds te putten uit andere filmgenres zodat elk van hun producties net iets meer wordt dan de zoveelste superheldenfilm. Met Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is het de beurt aan de wuxia: de Aziatische spektakelfilm met fantasy-elementen. Aangenaam genoeg wordt geen moment stilgestaan bij het feit dat die stijl wellicht moeilijk te rijmen valt met eerdere Marvel-films. Alle voorgaande films en series hebben immers voldoende laten zien dat dit universum zodanig vol zit met magie en ongebruikelijke wezens dat niemand ervan op hoeft te kijken dat al in de opening twee mensen aan de poorten van een soort Shangri-La allerlei onmogelijke toeren uithalen.

Hoewel Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings lijkt te zijn gemaakt voor de Chinese filmmarkt, ligt de focus mogelijk nog iets meer bij de Aziatisch-Amerikaanse kijker. Vergelijkbaar met hoe Black Panther niet zozeer was gemaakt voor mensen in Afrika, maar vooral voor Amerikanen van Afrikaanse afkomst. Het verhaal begint dan ook toepasselijk genoeg in San Francisco, een stad die van oudsher veel Chinese immigranten aantrok en tegenwoordig voor een derde wordt bevolkt door mensen van Aziatische komaf. Hier ontmoeten we Shaun, een ietwat onopvallende jongeman die barst van potentie, maar prima content lijkt met zijn simpele leventje. Dit wordt verstoord wanneer hij het op een dag in een stadsbus aan de stok krijgt met een stel gewelddadige figuren, waardoor hij zich gedwongen ziet aan de buitenwereld te onthullen wat voor effectieve vechtmachine hij eigenlijk is. En mocht die scène bekend klinken: inderdaad, Nobody deed recentelijk exact hetzelfde.

alle artikelen (164)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings Nieuwsberichten