Ma

Ma (2019)

Welcome to Ma's

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Ma is een nieuwe thriller geregisseerd door Tate Taylor, de regisseur van The Help en The Girl on the Train.

Maggie (Diana Silvers) is net verhuist naar een klein stadje in Ohio. Om indruk te maken op haar nieuwe vrienden vraagt ze aan een volwassen vrouw genaamd Sue Ann (Octavia Spencer) of ze alcoholistische drank voor ze wil kopen. Maggie en haar vrienden zijn zelf namelijk te jong om legaal alcohol te kunnen kopen.
Verrassend genoeg wil Sue dit best doen voor Maggie en haar vrienden en stelt vreemd genoeg zelfs voor dat ze bij haar in de kelder mogen feesten. Als ze zich aan haar regels houden en haar ¨Ma¨ noemen mogen ze vaker in haar kelder komen feesten.
Ma haar kelder wordt zo al snel een populaire feestlocatie voor de jeugd, maar Maggie leert dat Ma een duister geheim voor haar en de rest van de tieners verbergt. Zo heeft ze eigenlijk heeft ze meer kwade bedoelingen voor Maggie en de anderen.

Met deze film spelen ze goed in op hoe eenzaamheid, pesten en minderjarig drinken tot grote gevaren kunnen leiden. Zo speelt de film ook in de actualiteit waar oudere mensen vaker eenzaam zijn en jonger tieners te vroeg aan alcoholistische drankjes beginnen.
Het is dan jammer dat het filmscript van de film wat minder realistisch is geschreven. Er komen namelijk genoeg momenten in de film voor waar de tieners als ze op een realistische slimme manier zouden nadenken of handelen ze eerder van Ma haar duistere acties verlost zouden kunnen raken. Zo kun je als kijker beter niet te veel nadenken over alle situaties die in de film voorkomen. Voor de scriptschrijver is dit ook pas zijn eerste filmscript, hiervoor heeft hij meer scripts geschreven voor verschillende komedie series.

Ondanks dat de film een mindere getailleerd script heeft, weet Octavia Spencer haar rol toch goed neer te zetten. Ze weet haar personage ook goed op verschillende manieren neer te zetten. Zo komt ze de ene scene over als een eenzame dame, terwijl ze in de volgende scene weer als griezelige vrouw overkomt. Zo weet ze de film goed te dragen. Wat betreft de casting hebben ze Maggie en haar moeder die in de film gespeeld wordt door Juliette Lewis goed gecast, want ze komen realistisch door uiterlijk over als moeder en dochter. De verdere cast die de andere tieners spelen, komen door het mindere script verder ook niet bijzonder over. Sommige spelen meer stereotypes die vaker voorkomen in tienerfilms.