6,4 details

  • 127 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Canada
127 Min Canada

Een vrachtwagenchauffeur komt per ongeluk aan op het moment dat er een misdrijf gepleegd wordt. Het verhoor door twee gemene agenten maakt het moeilijk om hier ongeschonden doorheen te komen.

Alt titel
La chute de l'empire américain
Regie
Denys Arcand
Cast
Vincent Leclerc, Rémy Girard, Maxim Roy, Alexandre Landry, Paul Doucet, Juliette Gosselin, Claude Legault, Pierre Curzi, Yan England, Éric Bruneau, Anoulith Sintharaphone, Florence Longpré, Louis Morissette, Rose-Marie Perreault, Maripier Morin, Ayana O'Shun, Catherine Paquin-Bechard.
Release
19.06.2018
Release NL
30.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Denys Arcand | Cast: Alexandre Landry (Pierre-Paul Daoust), Maripier Morin Aspasie/Camille Lafontaine, Rémy Girard (Sylvain 'The Brain' Bigras), Patrick Abellard (Jamel Rosabert), Florence Longpré (Linda Demers), Gaston Lepage (Marcel), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2018

Moreel dilemma: een beveiliger en een overvaller hebben elkaar doodgeschoten, een tweede dief is zwaargewond op de vlucht, en er liggen twee tassen vol geld voor het oprapen. Pierre-Paul, een pakjeskoerier met een academische graad in de filosofie, weet dat hij nooit in het leven zal slagen. Grijpt hij de sporttassen mee? En wat daarna? Hoeveel boekenwijsheid iemand ook heeft, niemand is immuun voor het maken van oliedomme beslissingen. Het Frans-Canadese The Fall of the American Empire wisselt spanning af met een satirische lach, en injecteert dat alles met een lesje ethiek.

De beste scène zit meteen aan het begin van de film. Pierre-Paul houdt voor de zoveelste maal een heel betoog over hoe hij te intelligent is om succesvol te zijn. De ene na de andere beroemde intellectueel krijgt ervan langs. Schrijvers, filosofen en politici, allemaal zijn het druiloren. Hoe arroganter hij praat, hoe sulliger hij wordt. Zodra hij helemaal op stoom is, maakt zijn vriendin Linda het uit. Ook al wordt het nooit meer helemaal zo hilarisch als dit, de toon is uitstekend gezet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Fall of the American Empire

acties