6,4 details

  • 135 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
135 Min Frankrijk

Zeven jaar na de gebeurtenissen uit 'Les Petits Mouchoirs' herenigt de vriendengroep zich. Dit nadat ieder lid zich lange tijd van elkaar heeft afgezonderd. De vrienden, allen intussen de veertig gepasseerd, organiseren een geheim verjaardagsfeest voor Max en reflecteren op hun leven en vriendschap.

Alt titel
Little White Lies 2
Regie
Guillaume Canet
Cast
Marion Cotillard, François Cluzet, Jean Dujardin, Benoît Magimel, Laurent Lafitte, Gilles Lellouche, José Garcia, Pascale Arbillot, Valérie Bonneton, Joël Dupuch, Tatiana Gousseff, Clémentine Baert, Xavier Alcan, Hocine Mérabet, Jeanne Dupuch, Mikaël Wattincourt, Ilan Debrabant.
Release
11.04.2019
Release NL
06.06.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Guillaume Canet | Cast: François Cluzet (Max), Marion Cotillard (Marie), Gilles Lelouch (Eric), Laurent Lafitte (Antoine), Pascale Arbillot (Isabelle), Benoit Magimel (Vincent), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2019

De Franse regisseur/acteur Guillaume Canet (Ne Le Dis à Personne) had in 2010 een flinke hit te pakken met Les Petits Mouchoirs, een ensemblefilm in de traditie van The Big Chill en Les Invasions Barbares. In die film komt een vriendengroep samen in een zomerhuisje terwijl één van hen, balancerend op het randje van de dood na een motorongeluk, in het ziekenhuis achterblijft. Het leverde een aardige tragikomedie op die soms wat doorschoot naar het kolderieke. In Nous Finirons Ensemble komen de vrienden na acht jaar weer bij elkaar, maar ze hadden beter thuis kunnen blijven.

Max, de nestor van het stel, zit in de problemen. Hij staat op het punt zestig te worden, ligt overhoop met zijn ex-vrouw en is door beroerde financiële keuzes genoodzaakt het eerdergenoemde zomerhuis te verkopen. Net als hij de verkoop staat te beklinken met een makelaar, staan zijn oude vrienden, inclusief nieuwe aanhang en kinderen, bij wijze van verrassing voor de deur. Max wil ze aanvankelijk de deur uit bonjouren, maar strijkt over zijn hart en besluit zijn misère te verzwijgen. En natuurlijk, net als in deel één, begint het allemaal gezellig maar dient zich ook het nodige drama aan. Er leven binnen de groep namelijk nogal wat onuitgesproken gevoelens, zowel vijandige als amoureuze. Het knettert dus al gauw ouderwets. Drank, wiet en eten zijn ondertussen niet aan te slepen.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.