Fisherman's Friends (2019)

Some bands can't be managed

Feelgoodfilm over een groep zingende vissers uit Cornwall die ontdekt worden en landelijk doorbreken.
play

6,0 details

  • 112 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Musical
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
112 Min Verenigd Koninkrijk

Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met zijn zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt. Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Regie
Chris Foggin
Cast
James Purefoy, Daniel Mays, Noel Clarke, Tuppence Middleton, David Hayman, Dave Johns, Christian Brassington, Christopher Villiers, Maggie Steed, Ken Drury, Sarah Winter, Jade Anouka, Meadow Nobrega, Mae Voogd, Jo Hart, Oliver Wellington, Sam Swainsbury, Vahid Gold, Nathan Outlaw, Yuna Shin.
Release
15.03.2019
Release NL
10.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Chris Foggin | Cast: Daniel Mays (Danny), Tuppence Middleton (Alwyn), James Purefoy (Jim), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2019

In 2010 brak onverwachts een groep zingende vissers uit Cornwall door in het Verenigd Koninkrijk met hun zeemansliederen. Fisherman's Friends is een fictieve vertelling van hoe de zeerotten bekend werden. Dit feelgood-verhaal blijkt echter vooral een flauwe uiteenzetting van het verschil tussen de gesjeesde Londenaar Danny en de inheemse zeelui uit Cornwall. Fisherman's Friends leunt sterk op de authenticiteit van het pittoreske Port Isaac. Het is een vorm van escapisme naar een Engeland dat in feite niet meer bestaat, maar waar vele Britten ten tijde van de Brexit wel naar lijken te snakken.

Tijdens een vrijgezellenfeest komt bandmanager Danny met een groep vrienden en collega's in Port Isaac terecht. Al snel blijkt dat de vier Londenaren totaal niet op hun plek zijn. Een van de vrienden, tevens de baas van Danny, haalt tijdens het verblijf een grap uit met Danny. Ze horen een groep zeemannen zingen en de baas van Danny vraagt hem de band bij het label te tekenen. De groep lacht Danny in eerste instantie uit als hij vraagt de band te willen tekenen. Met wat doorzetten lukt het hem uiteindelijk toch om een demo met de groep op te nemen. Ondertussen komt Danny erachter dat zijn vrienden hem voor de gek wilden houden. Mede gedreven door zijn verliefdheid op lokale schone Alwyn zet Danny toch door om de groep koste wat kost naar de top te brengen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fisherman's Friends

acties